joi, mai 2, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareIncendiu la o casă pe strada Amațului

Incendiu la o casă pe strada Amațului

foc

În ziua de 06.01.2016, la ora 02.34, I.S.U. ,,SOMES” Satu Mare a fost anuntat despre izbucnirea unui incendiu la acoperișul unei case de locuit, din localitatea Satu Mare, str. Amațului.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, care au intervenit cu trei autospeciale.
Pompierii au ajuns la locul intervenției la ora 02.39 și au constatat că ardea acoperișul casei, cu pericol de propagare la întrega casă de locuit.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.09.
Au ars: construcția din lemn a acoperișului, mobilierul din 5 încăperi, tavanul din scândură pe aproximativ 120 m.p.
S-au degradat: 6 geamuri termopan, 5 uși de interior, zugrăveala de pe pereți, parchetul de la etaj și parter și aproximativ 4000 bucăți țiglă.
Cauza incendiului: coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.
În urma incendiului proprietarul a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și la nivelul feței, fiind preluat de către un echipaj de prim ajutor SMURD, care i-a acordat îngrijiri la fața locului și a fost transportat și predat Unității de Primiri Urgențe Satu Mare.
Pentru evitarea evenimentelor nedorite, pompierii recomandă cetățenilor care utilizează pentru încălzirea locuințelor, centrale termice pe lemn ori mijloace de încălzire având ca sursă combustibilă lemnul să ia următoarele măsuri specifice de prevenire a incendiilor:
– verificarea stării de funcționare a aparatelor și mijloacelor de încălzire pe lemn;
– verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului de depunerile de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente