vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocaleNationale4000 de școli din România nu au autorizație sanitară

4000 de școli din România nu au autorizație sanitară

scoala

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Cotroceni, că propune, prin demararea unei largi consultări publice, o nouă reformă în învățământ, proces la care i-a invitat să participe pe toți cei interesați. În acest context, șeful statului a criticat dur actuala situație a unităților școlare și a punctat faptul că lansează o provocare Guvernului, în vederea alcătuirii unui plan pe trei ani care sa duca la rezolvarea acestei chestiuni.

„Este prima zi de scoala si vreau sa spun tuturor elevilor, cadrelor didactice si parintilor ca le doresc un an scolar cat se poate de bun, cu rezultate frumoase si cu multe reusite. Asa la inceput de an, se intampla de multi ani incoace, un lucru ciudat: cand ne uitam la stiri observam ca apare un soi de stiri neplacute. Auzim ca si in acest an scolar, un numar mare de unitati scolare nu are conditii bune pentru a primi elevii si ca sunt multe scoli care nu au autorizatii de functionare. Incercand sa aflu cam despre cate unitati scolare este vorba, am ajuns la ceva surprinzator. Am aflat ca 4.000 de cladiri din Romania din unitatile scolare romanesti nu au autorizatie de functionare, in principal nu au autorizatie sanitara. In Romania sunt aproximativ 20.000 de cladiri unde functioneaza unitati scolare. Este foarte mult.

Peste 80 la suta nu au aceasta autorizatie. Este o rusine nationala. Lansez Guvernului o provocare: cred ca este posibil sa avem un plan pe trei ani care sa duca la rezolvarea acestei chestiuni. Cred ca este posibil ca pana in toamna anului 2018, cand vom serba un centenar de Romanie moderna, sa avem o Romanie moderna si in scoli. Din acest motiv, trei ani in asa fel incat cand incepe anul scolar 2018-2019, acest tip de stiri sa nu mai existe si sa intram in serbarile centenarului fara aceasta rușine nationala.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente