sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăEconomico-socialLocale sm”Suntem pregătiți și facem o campanie energică!”

”Suntem pregătiți și facem o campanie energică!”

Interviu cu Adrian Cozma, candidat PNL la Camera Deputaților

A început campania. Cum vă mișcați în această perioadă specială?

Adrian Cozma: Da, e o perioadă absolut specială și sperăm să nu se mai repete. Cine s-ar fi gândit în urmă cu un an dar luăm lucrurile așa cum sunt și mergem mai departe. Discutăm cu oamenii, la distanță, în fața porții atunci când mergem în sate și le lăsăm câte un material informativ.

Credeți că o campanie online ar fi fost mai bună?

Adrian Cozma: Greu de spus și nu cred că toată lumea e conectată online atunci când vorbim informare, politică, viață socială. Mulți săteni și nu numai n-au computer sau internet acasă, iar telefonul îl utilizează pentru a vorbi cu familia, prieteni, colegi. Nu știu dacă ar fi tocmai în regulă. Trebuie pregătită din timp o astfel de variantă și e important ca înainte de vot fiecare să fi avut o minimă informare față de alegeri și candidați.

Ce le spuneți oamenilor?

Adrian Cozma: Să aibă grijă și să voteze conștient adică le spunem să se informeze bine, fiindcă de multe ori politicienii vând multe iluzii mai ales în perioade dificile, când atenția ne este abătută de probleme sociale. Vedeți că unii au promis 8 spitale regionale în 2016 și nici măcar locația n-au stabilit-o de atunci. Măcar unul de-ar fi început. Noi am propus acum 3 spitale și cred că le vom realiza toate trei. E o diferență.

Ce proiecte aveți pentru Satu Mare?

Adrian Cozma: Am vorbit mult despre ele. Sunt câteva obiective pe care le susținem a fi realizate în perioada care vine, fie prin Consiliul Județean, fie prin parteneriat cu Guvernul. Vorbim despre:

Realizarea unui centru paliativ pentru persoanele aflate în faze terminale cu boli grave.

Construcția unei piețe agroalimentare moderne și crearea unui parteneriat public-privat pentru realizarea unui depozit de legume-fructe pentru fermierii județului.

Conectarea tuturor localităților la sistemul de apă și canalizare până în 2024.

Reabilitarea tuturor drumurilor județene și demararea drumului expres Baia Mare-Satu Mare și conectarea acestuia la rețelele europene de transport.

Proiecte mari…

Adrian Cozma: Sunt câteva dintre proiecte dar sigur că avem și lucruri punctuale de rezolvat în comunități și de îmbunătățit legislația. Avem un întreg program de guvernare și știți că toate lucrurile sunt legate.

Ce scor credeţi că veţi obţine?

Adrian Cozma: Greu de spus. Am obținut un scor bun la alegerile locale și vreau să cred că de acolo pornim. Sunt alegeri politice și contează foarte mult mesajul național, percepția față de guvernare. Local noi suntem pregătiți și facem o campanie energică.

Credeți că lumea apreciază activitatea Guvernului?

Adrian Cozma: În general da. Dacă vom compara cu guvernările PSD n-are sens comparația fiindcă e mult peste ce ne-a livrat PSD. Pe de altă parte când lumea e agitată și are temeri, cum e sănătatea, cea mai importantă de altfel, lumea gândește diferit. Oamenii leagă problemele lor de conducători, dar sigur că și măsurile care se iau produc efecte politico-electorale. Bune sau mai puțin bune. A fost un an dificil, iar cu toate astea economia a funcționat și au fost puse la punct multe lucruri.

Veți face alianțe? Cu cine?

Adrian Cozma: Probabil cu USR PLUS. Nu e rău să facem și pentru Consiliul Județean Satu Mare și din păcate USR PLUS  a rămas în afara legislativului județean. Se anunță o guvernare într-o alianță, e aproape sigur. Nici nu sunt multe variante.

Mulțumesc.

Mesajul președintelui PNL Satu Mare, Adrian Cozma, în debutul campaniei electorale.

Suntem aproape de sfârșitul unui an greu, un an complicat pentru toată lumea. Ne-am confruntat cu o situație nouă, dificilă, pe care am gestionat-o fiecare cum am știut și cum am putut mai bine. Guvernul și spitalele au avut de gestionat această pandemie și dincolo de cifre percepția mea e că s-au făcut multe lucruri bune. Medicii noștri au fost eroi.

Viața merge înainte, greutăți au mai fost iar bunicii noștri s-au confruntat cu multe situații mult mai grele așa că trebuie să mergem înainte.

Peste 4 săptămâni mergem la vot. PNL Satu Mare a ales o echipă puternică și reprezentativă care cer votul sătmărenilor pentru a face câteva lucruri durabile pentru județ și pentru țară. Am sintetizat în ultima perioadă mare parte din ceea ce ne propunem să facem și e destul de clar că suntem garanția că România va merge înainte. Va merge înainte pentru că suntem deciși să dezvoltăm țara, să creștem investițiile și să creștem veniturile tuturor românilor. Am arătat că într-un timp scurt am reușit să dinamizăm investițiile publice cu bani europeni, am arătat că în orașe unde au condus colegii noștri lucrurile merg bine și avem convingerea că suntem pe drumul bun.

Campania care o începem astăzi va fi una curată, decentă. Vom găsi modalități de comunicare eficiente, vom fi în județ, vom respecta regulile și ne vom vedea în condițiile de astăzi. Vă mulțumim !

Candidatul PNL Satu Mare pentru Camera Deputaților și președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a subliniat importanța realizării investițiilor publice în perioada următoare. Cozma consideră că toate cele 80 de miliarde de euro pe care România le are la dispoziție începând cu anul viitor sunt vitale pentru modernizarea țării și pentru ca economia României să facă un salt important, care să ne apropie de nivelul țărilor avansate economic din Uniunea Europeană.

„Avem 80 de miliarde de euro pentru dezvoltarea României !

E o oportunitate istorică. Putem construi autostrăzi, căi ferate, avem bani pentru a moderniza infrastructura energetică și de mediu, de a implementa programe de digitalizare în economie, în administrație.

Sunt stabilite douăsprezece direcții prioritare, respectiv: sănătate, educație, digitalizare și securitate cibernetică, transport durabil, combaterea schimbărilor climatice, protecția mediului, energie, eficiență energetică, mobilitate urbană, mediu de afaceri și antreprenoriat, cercetare-inovare, precum și creșterea capacității de reziliență în condiții de criză în domeniul sanitar și alimentar.

Avem deja proiecte realizate linia de metrou „Drumul Taberei – Eroilor” și conexiunea feroviară Gara de Nord – Aeroportul Otopeni.

Au fost deblocate proiecte mari de transport. Autostrada Sibiu – Pitești, Autostrada Transilvania, drumul expres Craiova – Pitești, ori Centura Bucureștiului.

În acest an, au fost încheiate contractele de finanțare pentru spitalele regionale din Craiova, Iași și Cluj-Napoca.

Valoarea totală a acestor proiecte este de 1,6 miliarde de euro, iar capacitatea de spitalizare totală care se realizează este de peste 2.500 paturi.

Satu Mare trebuie să fie parte a acestui mare proiect pentru țară. Trebuie să ne punem la punct toată infrastructura de drumuri, să aducem apa și gazul în fiecare localitate și să modernizăm județul. Vom reuși. Cu seriozitate și multă implicare vom putea să facem un salt major economic și să dinamizăm întreaga zonă de nord-vest a țării”, a menționat Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente