Acasă reportaje OVIDIU DUMA – SENATORUL VOSTRU!

OVIDIU DUMA – SENATORUL VOSTRU!

DRAGI SĂTMĂRENI!

În 1986 am ieșit de pe băncile Facultății de Zootehnie și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, urmând apoi diferite cursuri de perfecționare în domeniul administrației publice, cursuri scriere de proiecte cu finanțare europeană, cât și un curs postuniversitar, absolvit cu licență în „Eco-Management” la Universitatea Tehnică Cluj Napoca și Universitatea Minnesota (SUA), legându-mi definitiv parcursul profesional și personal de ceea ce a fost și este astăzi orașul Ardud.

După evenimentele din 1989, Ardudul și România se aflau într-un vid de putere, moment în care am fost ales primarul localității, devenind astfel cel mai tânăr primar postdecembrist, la doar 28 de ani.

În anul 1990 m-am înscris în Partidul Național Liberal rămânând loial peste ani crezului liberal, indiferent de presiunile sau ademenirile conjuncturale. Unul dintre principiile după care mă conduc, este fidelitatea față de crezul asumat, astfel că nu am părăsit niciodată acest partid.

Am pornit la drum cu idei novatoare și cu motivația de a aduce schimbarea în localitatea care m-a învestit cu încredere, într-un moment de incertitudini pentru întreaga țară. Am învățat de mic că promisiunile făcute, trebuie respectate cu conştiinciozitate. Părinţii m-au educat în spiritul seriozității, al muncii şi respectului pentru cei din jur.  

Am câștigat alegerile locale de șase ori, fără a mai socoti mandatul din perioada 1989-1992, fiind astfel unul dintre puținii oameni politici care se pot lăuda cu longevitatea încrederii electoratului pe care îl reprezint și asta tocmai pentru că acesta este prioritar pentru mine.

Am fost în permanență dedicat vieții publice și timp de 30 de ani am slujit interesele orașului Ardud. Pentru mine acest lucra a reprezentat o onoare și o mare responsabilitate. M-am aflat mereu în mijlocul oamenilor și împreună cu ei am reușit să duc la bun sfârșit mai multe proiecte de dezvoltare a localității.

Comunitățile noastre au nevoie de reprezentanți pricepuți și cu experiență, care să promoveze acele inițiative legislative ce pot asigura o dezvoltare durabilă. Este timpul ca în Parlament să ajungă problemele reale, de zi cu zi ale omului simplu, și nu voi susține decât acele legi, desigur, împreună cu colegii mei din PNL, care vor fi în folosul țării și al oamenilor ei!

Eu sunt dintre voi și sunt pentru voi!

Acum mă aflu în fața unei noi experiențe și le sunt recunoscător celor care m-au mandatat să-i reprezint în Senatul României.

Voi încerca să-mi pun experiența și priceperea în folosul tuturor celor care cred că România merită altceva, că legile acestei țări trebuie să fie drepte și limpezi. Am lucrat peste trei decenii cu cinste, curaj și devotament pentru binele celor din Ardud. Cred că a venit momentul să militez de acum înainte pentru interesele tuturor sătmărenilor.

Am înțeles în toți acești ani că dăruirea, asumarea responsabilă a problemelor comunității sunt singurele care pot da rost și consistență unei funcții publice. Cred că nu există satisfacție mai mare decât aceea de a te ști util, de a avea conștiința că ai contribuit și tu cu ceva, la mai binele semenilor tăi.

Sunt convins că un politician trebuie să aibă o capacitate de empatie enormă. Să poți înțelege problemele celor din jur și să ai înțelepciunea să găsești modalitățile cele mai eficiente și mai directe de rezolvare ale acestora.

Să nu uiți nicio clipă cine te-a înălțat în funcția aceea, și pentru ce!  

- Advertisment -

Cele mai populare

Drapelul României, arborat la 2.519 metri altitudine.La multi ani români!

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din...

Ceremonie restrânsă de 1 Decembrie

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea...

Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Un interviu acordat jurnalului ortodox “Drumul Emausului” de ziaristul grec George Alexandrou, autorul uneia dintre cele mai vaste monografii dedicate Sfântului Apostol Andrei, ne...

Sfârșitul unei campanii sfârșite!

Ne aflăm înspre finalul unei campanii electorale, cum n-am mai avut niciodată. Rigorile pandemice au limitat aria acțiunilor...

Comentarii recente