luni, decembrie 2, 2024
AcasăDivertisment8 alimente daunatoare pentru organism

8 alimente daunatoare pentru organism

alimente daunatoareMulti credem ca a manca sanatos inseamna sa consumi un anumit numar de calorii pe zi. Dar adevarul este ca nu neaparat cat mancam, ci calitatea alimentelor este extrem de importanta. Vezi mai jos cateva articole alimentare care nu fac bine organismului. Iti garantam ca vei fi suprins de unele dintre ele.

1. Popcorn la microunde

Se stie faptul ca au existat muncitori la fabricile unde se produce acest „deliciu” care s-au imbolnavit de cancer, in urma inhalarii aburilor rezultati. Daca acesta nu este un motiv suficient de puternic pentru a nu mai manca floricele facute la microunde, trebuie sa mai stii ca punga in care sunt vandute contine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanta care este asociata catorva tipuri de cancer si infertilitatii. Unde mai pui ca floricelele la microunde sunt pline de grasimi rele si de sodiu. Alege varianta facuta de tine in tuci, caci asta iti face chiar bine la sanatate.

2. Merele non-organice
Anul trecut, merele si-au castigat nefericitul renume de a fi alimentul cu cel mai mare continut de pesticide. Pentru ca nu sunt foarte rezistente la daunatori, fermierii le stropesc cu mai mult. Sunt tratate si cu pesticide pentru a rezista mai mult in magazine. Daca iubesti merele, cumpara INTOTDEAUNA mere organice sau mai bine uita de existenta lor. Organismul tau iti va multumi.
3. Racoritoare
Sunt multe studii care atesta ca bauturile racoritoare carbogazoase cresc riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, a cancerului, depresiei si obezitatii. Nici cele dietetice nu sunt mai bune.
4. Chips-urile
Multe branduri de chipsuri contin cantitati inimaginabile de sodiu si grasimi. O singura punga contine mai mult sodiu si mai multa grasime decat necesarul pe o zi intreaga. Nu numai continutul nutritional trebuie sa te ingrijoreze, ci si faptul ca chipsurile contin acrilamida, o substanta chimica care creste riscul aparitiei catorva tipuri de cancer si a infertilitatii. Chestia asta inspaimantatoare se gaseste si in cartofii prajiti.
5. Rosii la conserva
Pe langa faptul ca sunt mult mai putin delicioase decat produsul proaspat, rosiile la cutie contin bisfenol. Mentionam doar cateva din pericolele la care ne expunem ingerand bisfenol: malformatii fetale, probleme cu inima, obezitate, diabet, probleme cu tiroida si chiar cancer. Nu se mai foloseste bisfenol in producerea biberoanelor, dar substanta inca exist in cutia de conserva. Daca nu gasesti rosii proaspete, cumpara mai bine unele la borcan.
6. Telina non-organica
Ca si in cazul merelor, poate fi plina de pesticide.
7. Lapte cu hormoni artificiali
Multi fermieri le dau vacilor hormoni artificiali pentru a produce mai mult lapte, ceea ce e bine pentru buzunarul lor, nu si pentru sanatatea noastra. Acesti hormoni duc la cresterea nivelului altui hormon, IGF-1, care creste riscul aparitiei cancerului la oameni. Cauta laptele organic.
8. Margarina
Daca margarina nu ar avea niciun fel de colorant alimentar, ar avea o frumoasa nuanta de gri. Desi se crede adesea ca este varianta mai sanatoasa a untului (caci, nu-i asa, nu are colesterol), este o sursa minunat de oribila de grasimi trans, cele care iti cresc cu adevarat colesterolul. De ulei de masline n-ai auzit?

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare