Acasă Locale Stiri Satu Mare 8 oameni morți după ce un elicopter militar cu 10 persoane la...

8 oameni morți după ce un elicopter militar cu 10 persoane la bord S-A PRĂBUȘIT în județul Sibiu

Un elicopter militar s-a prăbușit, vineri dimineață, la limita dintre județele Sibiu și Mureș, la bordul elicopterului aflându-se, zece persoane, opt dintre acestea fiind decedate. Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a declarat că anunțul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflați la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă.

UPDATE – ISU Sibiu: Opt morți și doi răniți, în urma prăbușirii elicopterului

Opt persoane au murit după prăbușirea elicopterului militar în județul Sibiu, iar alte două au fost evacuate cu elicopterul SMURD ajuns de la Târgu Mureș, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Bianca Sabău, a declarat corespondentului MEDIAFAX că acțiunea de căutare a elicopterului este coordonată de județul Sibiu, dar sunt implicate forțe și din Mureș.

„În accidentul aviatic s-au înregistrat opt persoane decedate, iar alte două victime au fost evacuate cu elicopterul SMURD de la Târgu Mureș, care a ajuns în zona accidentului”, a spus Bianca Sabău.

Ea a confirmat faptul că elicopterul s-a prăbușit în zona denumită Stejăriș, între localitățile Iacobeni și Mălâncrav, într-o zonă împădurită.

Surse oficiale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că un elicopter militar s-a prăbușit, vineri, în județul Sibiu, într-o zonă împădurită aflată între localitățile Laslea, Mălâncrav și Iacobeni.

Potrivit ministrului Apărării, Mircea Dușă, elicopterul se îndrepta de la Câmpia Turzii spre Cincu și s-a prăbușit în apropierea poligonului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am alertat autoritățile și echipele de intervenție și ale SMURD pentru a ajunge cât mai repede acolo. Am dispus o anchetă tehnică”, a spus Dușa.

Dușa a mai spus că anunțul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflați la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă.

„O să mă deplasez și eu în zonă. Acum sunt în Ardeal, așa că o să ajung destul de repede. S-au luat măsuri să fie alertați toți care au atribuții de intervenție de urgență”, a mai declarat Dușa.

Mai multe echipaje se îndreaptă spre locul accidentului, însă zona este greu accesibilă.

Potrivit căpitanului Cristian Mureșan, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș, instituția a fost solicitată să intervină la locul accidentului, în care au fost implicate zece persoane.

Elicopterul prăbușit în județul Sibiu aparținea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii

Potrivit unor surse din cadrul MApN, elicopterul prăbușit în județul Sibiu aparținea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Sursele citate au mai spus că echipajul de zbor, format din trei persoane, era tot angajat al acestei baze.

În zona Poligonului Cincu are loc vineri un exercițiu militar la care participă români și americani. În perioada 11-25 noiembrie, militari din unități și mari unități subordonate Statului Major al Forțelor Terestre și din unități ale Brigăzii 173 Aeropurtată a SUA participă, la Câmpia Turzii și Cincu, județul Brașov, la Modulul de instruire ‘Rubicon 2014′, condus de Brigadă 6 Operații Speciale ‘Mihai Viteazul’.

În cadrul acestei activități, militarii se vor antrena în comun executând activități de instruire specifice unităților de parașutiști, precum și trageri cu armamentul de infanterie din dotare, arată Ministerul Apărării Naționale.

- Advertisment -

Cele mai populare

Noutăți fiscale în Monitorul Oficial.TVA la vânzarea apartamentelor-precizări privind TVA redusă la restaurante

Noi modificări fiscale au fost publicate zilele trecute în Monitorul oficial . În multe domeniile vizate sunt diverse, pornind de la vânzarea...

Pilda Semănătorului.”Ochi au si nu văd,urechi au și nu aud.”

“Ochi au și nu văd, urechi au și nu aud. Ca nu cumva, văzînd și auzind, și cu inima înțelegînd, să se...

Asaltul Big Pharma în politica din România.După Rafila,Streinu Cercel intră în PSD.

Vor milita pentru adoptarea legii vaccinării obligatorii . Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”,...

Alexandru Rafila-fiul fostului șef al Securității.A executat 27 de țărani.

Alexandru Rafila, noua imagine a PSD, a declarat recent ca tatal sau a fost medic. El nu a mentionat insa ca tatal...

Comentarii recente