joi, mai 2, 2024
AcasăPoliticaAdrian Cozma: Nu avem dreptul să schimbăm normalitatea prin inginerii sociale...

Adrian Cozma: Nu avem dreptul să schimbăm normalitatea prin inginerii sociale sau experimente care aduc doar traume și probleme pe termen lung

Raportul Matic adoptat de Parlamentul European a stârnit o serie de dezbateri publice și în viața publică, socială și politică din România. Toți europarlamentarii români, cu excepția grupului USR PLUS, au votat pentru.

Unul dintre susținătorii familiei tradiționale și un bun creștin, deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a susținut o declarație în acest context în plenul reunit al Parlamentului.

”Raportul cunoscut sub numele de Matic a deschis o nouă cutie a Pandorei fiindcă e semnalul că în următoarea perioadă Uniunea Europeană va trece printr-o nouă criză socială.

Prin simplul fapt că e neclar și confuz raportul deja generează dispute, nu dezbateri mai ales prin temele sensibile care sunt abordate.

În România avem legislație inclusiv pe dreptul femeilor de a renunța la sarcină, iar educația sanitară sau sexuală nu poate fi atributul Parlamentului European fiindcă sănătatea este exclusiv de competența statelor membre.

În spațiul public au apărut multe interpretări iar acest lucru nu face altceva decât să divizeze societatea pe subiecte care nu există în acest moment. Noi nu avem o problemă astăzi și acest raport nu ne ajută cu nimic, dimpotrivă așa cum am amintit, generează multă ură, mai ales pe rețelele de socializare, oamenii nefiind informați corect în privința implementării și a necesității aplicării raportului. România nu este obligată să aplice în legislația proprie raportul Matic.

Nu în ultimul rând societatea românească are câteva trăsături definitorii, ce țin de cultura, tradițiile și specificul nostru, iar impunerea unor norme anticreștine și antiromânești până la urmă nu-și au locul și nu cred că pot fi susținute.

Copiii trebuie protejați de invazia de informații care le pot tulbura personalitatea și care îi pot afecta pe termen lung.

Femeile de asemenea trebuie protejate și să noi trebuie să acționă pentru a nu li se știrbi în niciun fel demnitatea. De asemenea sintagma persoana gravidă în loc de femeia gravidă pare un pas pe care unii europarlamentari vor să-l facă pentru a da drumul unor experimente care n-au legătură cu natura umană și în niciun caz cu valorile noastre milenare.

Mai important de atât cred că nu putem da rezoluții, hotărâri sau legi la cererea unei ultra minorități dacă ele fac rău altor cetățeni și cu atât mai mult copiilor sau tinerilor.

Suntem datori să asigurăm un viitor bun generațiilor care vin prin educație și însușirea unor valori și principii care să-i facă să înțeleagă toate aspectele vieții cât mai bine pentru a lua ei înșiși decizii bune încă din primii ani ai vieții, decizii bune care să îi ghideze cât mai corect în viață.

Europarlamentarii noștri sunt produsul acestei societăți, iar românii i-au trimis acolo să reprezinte cu demnitate țara și să voteze legi bune care să ne facă viața mai bună tuturor. Nici rapoartele și nici legile Parlamentului European nu pot afecta cultura noastră, nu pot devia de la normalitatea pe care am moștenit-o și care există și în legile naturii. Nu avem dreptul să schimbăm normalitatea prin inginerii sociale sau experimente care aduc doar traume și probleme pe termen lung.

Sunt convins că societatea românească va rămâne fidelă valorilor care și-au pus amprenta națională, iar noi legiuitorii, de la nivel local, național și european vom hotârî în spiritul acestor realități și în acord cu așteptările celor care ne-au ales” a declarat deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente