marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocalePreasfințitul Iustin s-a rugat împreună cu oșenii pentru poporul ucrainean

Preasfințitul Iustin s-a rugat împreună cu oșenii pentru poporul ucrainean

Duminică, 27 februarie 2022, a treia din perioada Triodului, a Înfricoşătoarei judecăţi şi a Lăsatului sec de carne, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, s-a aflat în Catedrala „Duminica Tuturor Sfinţilor” din oraşul Negreşti Oaş, în mijlocul celor peste 7.000 de credincioşi din localitate, împărţiţi în trei parohii, unde a oficiat Sfânta Liturghie, după care a binecuvântat icoana Maicii Domnului, ocrotitoarea oraşului Negreşti Oaş şi Primăria, în urma lucrărilor de înnoire.

După rostirea cuvântului de învăţătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin s-a rugat, împreună cu credincioşii, în genunchi, pentru pace şi încetarea războiului din Ucraina.

„Punem sufletul şi inima pentru fraţii noştri ortodocşi din Ucraina şi pentru fraţii noştri români din Ucraina, care se găsesc în mare primejdie. Este război, este suferinţă, este îngrozire şi moarte şi ne rugăm Bunului Dumnezeu să înceteze glasul armelor şi să înceapă din nou glasul raţiunii şi al diplomaţiei, pentru că orice război aduce suferinţă fără margini, aşa cum s-a putut vedea, sute de mii de ucraneni şi cetăţeni ai Ucrainei de alte naţionalităţi au luat calea pribegiei şi noi am venit în întâmpinarea lor.

Preoţii, mănăstirile, Biserica, Sectorul social-filantropic eparhial au fost la datorie şi în primele trei zile n-a lipsit nimic niciunei persoane care să nu fie sprijinită de părinţii bisericilor noastre şi, în final, de Biserica noastră Ortotodxă şi de autorităţile judeţene şi locale,” a spus Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin.

Sursa: Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului

Andrei Fărcaş,

redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente