miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleTot mai mulți bărbați din Ucraina își fac curaj și fug peste...

Tot mai mulți bărbați din Ucraina își fac curaj și fug peste frontiera verde

Până la data de 8 martie 2022, la nivelul județului Satu Mare 104 ucraineni au cerut statut de azilant. O parte dintre solicitanți sunt din rândul bărbaților ucraineni care trec frontiera verde, scăpând astfel de obligativitatea de a se prezenta la război.

În data de 08 martie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tarna Mare, județul Satu Mare, au depistat, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră spre interiorul țării, patru cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 22 şi 40 de ani, care au trecut frontiera din Ucraina în România, pe frontiera verde.

Cu toţii au solicitat o formă de protecție statului român, motiv pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

De la declanșarea acestei crize, în județul Satu Mare au fost înregistrate 104 cereri de acordare a statutului de azilant în România. 77 dintre acestea au fost formulate de cetățeni ucraineni care au intrat în țara noastră prin PTF Halmeu, iar celelalte de către cei intrați pe la frontiera verde (două persoane prin zona de competență a SPF Negrești, iar 25 prin cea a SPF Tarna Mare).

În toate aceste cazuri au fost demarate procedurile specifice și informate autoritățile abilitate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente