marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu Mare95 de ani de la înființarea Batalionului 52 Geniu ”Tisa”

95 de ani de la înființarea Batalionului 52 Geniu ”Tisa”

Batalionul 52 Geniu ”Tisa” Satu Mare a împlinit 95 de ani de la înființare ocazie cu care azi, la sediul batalionului, a avut loc un ceremonial prin care să fie punctată această sărbătoare. Alături de militarii batalionului de la Satu Mare au mai fost prezenți prefectul Darius Filip, cadre militare active și în rezervă, reprezentanți ai instituțiilor subordonate Ministerului Apărării și Ministerului de Interne.

Ceremonialul a debutat cu trecerea în revisă a Gărzii de Onoare de către generalul de brigadă Gheorghe Soare, comandantul Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos”, din care face parte și batalionul sătmărean. Apoi a fost intonat Imnul de Stat al României.

În continuare, comandantul Batalionului 52 Geniu Satu Mare, lt.col. Florin Dubină, a dat citire mesajului Șefului Statului Majoral Forțelor Terestre privind anibversarea a 95 de aniu de la înființarea batalionului.

Un moment deosebit de emoționant a fot cel în care drapelul de luptă al Batalionului 52 Geniu Satu Mare a fost decorat cu emblema de onoare a Statului Major General. În continuare opreotul militar Cristian Silaghi a oficiat un serviciu religios.

Rând pe rân, au luat cuvântul comandantul Brigăzii ”Dunărea de Jos), generalul de brigadă Gheorghe Soare, care a făcut o scurtă istorie a batalionului care acum se află la Satu Mare, prefectul Darius Filip, care a transmis gândurile sale bune, dar și vicepreședintele Asociației Cadrelor Militare și în Rezervă din Arma Geniu, colonel (r) Ioan Mocan.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente