marți, aprilie 30, 2024
AcasăsusPrefectul cu ochii pe pădurile din Oaș

Prefectul cu ochii pe pădurile din Oaș

Prefectul Eugeniu Avram a cerut intensificarea controalelor pentru combaterea traficului ilegal din zona Oașului. Măsura va fi luată după ce au fost identificate mai multe transporturi de material lemnos pe drumurile forestiere din zonă.

Prefectul județului Satu Mare, Eugeniu Avram, a avut în data de 4 martie o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Direcției Silvice, Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și de Vânătoare, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, primarii și specialiștii din cadrul Primăriilor Negrești Oaș, Certeze și Bixad, cât și specialiști din cadrul Instituției Prefectului.

Tema întâlnirii a fost legată de clarificarea situației juridice a terenurilor forestiere din zona Oașului pentru a evita pe viitor crearea unor conflicte artificiale între cetățeni și reprezentanții Direcției Silvice și Ocoalelor Silvice private.

În urma discuțiilor, au fost identificate o serie de probleme, motiv pentru care prefectul Eugeniu Avram a dispus constituirea unui grup de lucru mixt format din specialiștii prezenți la această întâlnire care să identifice urgent soluțiile tehnico – administrative la problemele semnalate la această ședință de lucru, urmând ca la începutul lunii viitoare să se întâlnească în aceeași formulă pentru a le evalua.

A doua temă pe lângă care s-au purtat discuții a fost cea referitoare la transportul de material lemnos pe drumurile forestiere, sens în care prefectul a cerut intensificarea controalelor pentru combaterea traficului ilegal din zona Oașului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente