miercuri, mai 1, 2024
AcasăEducatie&CulturaS-au împlinit 130 de ani de viață muzeală sătmăreană

S-au împlinit 130 de ani de viață muzeală sătmăreană

Într-o atmosferă colegială, angajații Muzeului Județean Satu Mare au aniversat 130 de ani de viață muzeală sătmăreană. Cu prilejul acestui eveniment desoebit aceștia au primit felicitările elevilor clasei a IV-a B de la Școala Bălcescu- Petőfi din Satu Mare. Alături de elevi au fost prezente doamna prof. înv. Maria Olimpia Tincu și dna prof.Carmen Fechete, directorul unității de învățământ.

Copilașii nu s-au aflat întâmplător la muzeu într-un moment atât de special, ci datorită faptului că au participat pe tot parcursul anului la activitățile muzeale organizate de Alexandra Sima, educator muzeal.


În cadrul momentului festiv a fost prezentată o scurtă istorie a celor 130 de ani de activitate, prin intermediul filmului realizat de Diana Kinces, conservator. Totodată, managerul muzeului, dr. Liviu Marta, i-a înmânat Diploma de excelență doamnei director dr. Daniela Bălu, la împlinirea a 35 de ani de muncă în muzeu.


”Muzeul Județean Satu Mare, prin munca specialiștilor și angajaților săi a devenit una din cele mai prestigioase instituții muzeale la nivel național, dar chiar și european. Alături de importanța patrimoniului cultural, cel mai valoros patrimoniu sunt OAMENII, toți cei care au creat cei 130 de ani de viață muzeală sătmăreană!


Lor, tuturor, indiferent de funcția pe care o au sau au avut-o în Muzeu, LE MULȚUMIM! Istoria muzeului de istorie… continuă…! Recunoștință și gratitudine celor ce au creat-o! La mulți ani, Muzeului Sătmărean! La mulți ani, dragi colegi!”, transmit reprezentanții Muzeului Județean Satu Mar

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente