miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăInterviuriCristian Valer Beșeni: Facem eforturi pentru ca județul Satu Mare să ajungă...

Cristian Valer Beșeni: Facem eforturi pentru ca județul Satu Mare să ajungă la cele mai înalte standarde

La aproape un an după ce a fost ales să ocupe funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Cristian Valer Beșeni a fost de acord să ne vorbească despre situația drumurilor județene, sistemul sanitar local și acțiunile culturale din timpul pandemiei.

Reporter: Domnule vicepreședinte, iată că a trecut deja aproape un an de la alegerea dumneavoastră în această funcție și am dori să faceți un scurt bilanț al activității dumneavoastră. Este județul Satu Mare pe un drum bun?

Valer Beșeni: Dacă tot ați vorbit despre drumuri, trebuie să spun că problema infrastructurii rutiere a fost mereu în atenția conducerii Consiliului Județean. Este esențial ca în fiecare localitate a județului nostru să existe drumuri bune, care să facilieze o comunicare rapidă. Aș dori să exemplific prin, realizarea drumului cunoscut sub numele de ,, Autostrada Codrului,, , un traseu proaspăt realizat și care sperăm că va contribui la impulsionarea vieții economice din satele și comunele de pe traseu. Codrul a fost o zonă vitregită din acest punct de vedere, iar modernizarea acestui drum va oferi un plus de atractivitate pentru localitățile de aici. Mă bucur că a fost realizat și că se ridică la cele mai înalte standarde calitative.

Reporter: Una din problemele cele mai dificile cu care se confruntă administrațiile publice, este cea a sistemului de sănătate.

Valer Beșeni: Așa este, iar contextul pandemic actual a reliefat și mai pregant, importanța unei rețele sanitare eficiente.În acest sens aș putea sublinia, investițiile realizate la Spitalul Județean, la secția UPU, la secția de Urologie, dar și mutarea secției de Neurologie, de la Spitalul II (vechi) la Spitalul Nou. Ceea ce a dus la eficientizarea acestei secției, iar bolnavii nu trebuie transportați dintr-o parte a orașului în alta, pentru că știm bine că de multe ori viața unor pacienți depinde de câteva minute. Este o perioadă grea și pentru personalul de acolo, iar noi încercăm să le venim în sprijin prin asigurarea unor dotari cât mai moderne, pentru a avea un act medical la standarde cât mai înalte.

Reporter: Știm că printre atribuțiile dumneavostră sunt și cele legate de instituțiile de cultură județene. Ce noutăți sunt în acest domeniu?

Valer Beșeni: Aș dori să încep cu mutarea Bibliotecii Județene din spațiul închiriat , în cel propriu, o lucrare uriașă, numai dacă ne gândim că este vorba de un număr de peste 400.000 de cărți și periodice. Până la ora actuală, operațiunea de mutare a fost într-un procent de peste 85 % și sper ca până la sfârșitul anului să finalizăm mutarea și să putem oferi sătmărenilor, un spațiu cultural modern, adecvat cerințelor contemporane. Pentru mutare am apelat și la serviciile Penitenciarului Satu Mare, și chiar dacă unii ne-au ironizat, vreau să le spun că astfel am economisit, o sumă importantă pe care o putem folosi în alte scopuri. Și la Muzeul Județean vom începe un amplu proiect de modernizare, grație unui proiect european, în uma căruia muzeul va deveni mult mai atractiv. Aș dori să evidențiez și activitatea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare care chiar și în aceste vremuri de provocare extremă a reușit să organizeze foarte multe evenimente și aș exemplifica doar cu unul singur, și anume, organizarea Festivalului Folclorului Codrenesc de la Oțeloaia care în ciuda impedimentelor de tot felul, a fost unul dintre cele mai reușite de până acum.

Reporter: Aș dori ca în final să adresați un mesaj tuturor sătmărenilor.

Valer Beșeni: Vreau să îi asigur pe toți locuitorii județului nostru de faptul că instituția noastră se află mereu în slujba intereselor sătmărenilor, că grija noastră cea mai importantă este aceea de a asigura creșterea permanentă a nivelului de trai prin investiții oportune și funcționale. Să știți că ne luptăm pentru ca județul Satu Mare să ajungă la cele mai înalte standarde. În acest sens milităm ca județul nostru să cunoască o dezvoltare armonică și ascendentă, astfel ca oamenii să fie mulțumiti de activitatea noastră.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente