marți, aprilie 30, 2024
AcasăPoliticaNationalLider PNL: ”UDMR, în acest moment, este privit ca un fel de...

Lider PNL: ”UDMR, în acest moment, este privit ca un fel de partid afiliat și conectat puternic la agenda prim-ministrului Viktor Orban

Vicepreşedintele PNL, Robert Sighiartău, a declarat că în prezent UDMR este privit în mare parte de către politicieni și cunoscători, drept un partid conectat puternic la agenda premierului Ungariei, Viktor Orban.

Potrivit liberalului, dacă UDMR nu își regândește strategia și modul de abordare în politica din România, lucrurile ar putea degenera și duce chiar la conflicte între cetățenii de etnie română și maghiară.


„Sigur că, din păcate, UDMR în acest moment este privit în mare parte, de către cunoscători și politicieni, ca un fel de partid afiliat și conectat puternic la agenda prim-ministrului Viktor Orban și aici sunt diferite discuții pentru că în anumite obiective ale Guvernului, unele lucruri sunt în disonanță cu viziunea lui Viktor Orban despre România sau despre alte politici europene, locale etc. Aici apar divergențe, pentru că inclusiv cei de la UDMR sunt puși într-o situație dificlă pentru că nu știu ce să facă, și cred că astea trebuie să și le corecteze ei. UDMR este un partid fondat în România, un partid care reprezintă etnia maghiară, e foarte bine că există un astfel de partid, însă trebuie să regleze și să își modernizeze toate rotițele astfel încât să nu înceapă în România anumite bătălii care să fie confundate la un moment dat, nu cu o bătălie între partide politice, ci cu, Doamne ferește, bătălii între etnii, ceea ce ar fi o greșeală fundamentală în astfel de vremuri”, a spus pentru Jurnalul de Satu Mare, deputatul Robert Sighiartău, vicepreșdeinte PNL.

Cât despre derapajele miniștrilor UDMR din ultima perioadă, liderul PNL crede că lucrurile ar putea fi îndreptate prin dialog.

„Nu cred că este în regulă pentru un ministru să nu își cunoască imnul din partea țării pe care o reprezintă. Doi, nu cred că este în regulă ca un prim-ministru, fie că vorbim de Viktor Orban sau vorbim de un alt premier dintr-o altă țară, să vină în țara noastră fără să aibă o întâlnire oficială, să fie într-un cadru oficial, adică astea sunt niște uzanțe diplomatice obligatorii în momentul în care mergi în altă țară în calitate de prim-ministru. Cred că aici pot fi îndreptate anumite lucruri și trebuie purtate anumite discuții cu UDMR”, a mai spus Robert Sighiartău.

Context

Aflat într-o vizită la Satu Mare, Sighiartău a acordat un interviu în care a fost întrebat ce părere are despre ieșirea PNL de la guvernarea locală și despre că deputatul PNL, Adrian Cozma, a afirmat că UDMR ar trebui să plece din guvernarea națională.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente