marți, aprilie 30, 2024
AcasăsusPomierii au încheiat o colaborare cu cei de la Caritas

Pomierii au încheiat o colaborare cu cei de la Caritas

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Someș” Satu Mare, colonelul Gheorghe Dan și directorul Organizației Caritas, Terezia Lochli au semnat azi, 12 septembrie „Convenția de parteneriat în siatuații de urgență”. Documentul a fost semnat la sediul ISU Satu Mare.

Convenția are ca obiect instruirea, educarea și informarea membrilor comunităților urbane și rurale, modul de comportare predezastru, la dezastru dar și după catastrofe. Coordonatorul de programe de la Caritas, Thomas Hackl a declarat că proiectul semnat la Satu Mare va fi unul pilot iar pentru început se va desfășura în Beltiug. Copiii vor primi cărți („Ne pregătim cu Herman”) din care vor putea învăța cum să prevină pericolele și cum să acționeze în anumite situații de urgență.

Totodată, convenția prevede și tipărirea, respectiv distribuirea unor materiale de informare preventivă, sesiuni de instruire și educare la nivelul comunităților în care Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare își desfășoară activitatea.

1 COMENTARIU

  1. E un lucru bun ca,copiii vor primi carti de unde afla lucruri noi si cum sa procedeze in unele situatii,astfel vor stii cum sa reactioneze cand vor avea anumite nevoi..

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente