miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareZiua pompierilor marcată și la Satu Mare (Galerie foto)

Ziua pompierilor marcată și la Satu Mare (Galerie foto)

Astăzi, 13 septembrie cu ocazia Zilei Pompierilor, în Piața 25 Octombirie au avut loc diverse manifestari ale echipajelor pentru situații de urgență.

CU această ocazie, președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef  a transmis următorul mesaj: „Ziua de 13 septembrie este una foarte importantă în istoria românilor. Bătălia din Dealul Spirii de la București este un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluției de la 1848 și prima afirmare patriotică a calităților morale și de luptă ale ostașilor tinerei armate române moderne, constituită în urma Păcii de la Adrianopole din 1829.  O pagină din istoria noastră și unul dintre primele acte prin care pompierii au arătat că în confruntarea cu incendii devastatoare ori cu alte calamitați, pompierii fac dovada sacrificiului suprem, periclitându-și viața pentru a o apăra pe cea a semenilor.

Alături de „clasicele” misiuni ale pompierilor – de intervenție la stingerea incendiilor, la care s-au adăugat și cele de acordare a primului-ajutor în accidente de circulație, prin serviciile medicale de urgență, reanimare și descarcerare – serviciile profesioniste pentru situații de urgență, pompierii intervin și la salvarea persoanelor și limitarea pagubelor produse de inundații sau alte calamități, ca și la decontaminări, accidente chimice, nucleare sau de altă natură. În toate cazurile și-au demonstrat calitățile și nu au dat greși.

Mă bucur că și noi am reușit să contribuim la dotarea cu tehnică modernă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, fiind parteneri în mai multe proiecte europene, că am colaborat privind realizarea sistemului de alarmare la nivel județean în caz de dezastre și nu în ultimul rând la dezvoltarea Serviciului SMURD în județul Satu Mare.

Realizând toate acest proiecte, împreună am salvat vieți omenești, am asigurat protecția cetățenilor împotriva incendiilor, a altor dezastre și calamități.

Vă mulțumesc pentru seriozitatea, implicarea și responsabilitatea de care ați dat dovadă până acum, dorindu-vă multă sănătate și putere de muncă.  DSC_0473DSC_0476DSC_0485DSC_0490DSC_0494DSC_0499DSC_0487DSC_0465

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente