miercuri, februarie 8, 2023
AcasăPoliticaNicolae Ciucă anunță că demersurile pentru aderarea României la Schengen continuă

Nicolae Ciucă anunță că demersurile pentru aderarea României la Schengen continuă

Premierul României, Nicolae Ciucă anunță că demersurile pentru aderarea României la Schengen continuă.

Înaintea ședinței de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România are ca prioritate în 2023 aderarea la Schengen și că „nu dezarmează” după eșecul din 8 decembrie.

„Am avut o așteptare ca în 8 decembrie in Consiliul JAI sa primim acordul la aderarea in Spațiul Schengen. Nu s-a intamplat, desi România îndeplinea de drept toate cerintele acquis-ului Schengen. Asta pot va spun că nu ne-a dezarmat. Pot sa afirm că mai abitir vom continua sa menținem dialogul și să luăm măsurile ce se impun, astfel încât să dovedim în continuare că îndeplinim toate aceste standarde, că îndeplinim criteriile tehnice, că România merită sa fie tară membră a Spațiului Schengen”, a anunțat Nicolae Ciucă la începutul ultimei ședințe de guvern din acest an.

„Ne-am bucurat de momentul in care României i-a fost ridicat MCV, e o dovada a confirmării faptului că România a facut reformele necesare pentru consolidarea statului de drept. A fost un deziderat pe care l-am îndeplinit și o așteptare la nivelul întregii societăți. Și, nu cu mult timp in urma am depus si memorandumul pentru aderarea la OCDE”, a mai adăugat premierul. 

Amintim că la data de 8 decembrie aderarea României la Spațiul Schengen a fost oprită de Austria și Olanda care au votat împotrivă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente