Acasă Politica International A decedat președintele Parlamentului European | Mesajul transmis de Klaus Iohannis

A decedat președintele Parlamentului European | Mesajul transmis de Klaus Iohannis

David Sassoli (65 de ani), președintele Parlamentului European, a decedat în dimineața zilei de marți, 11 ianuarie 2022, la ora 01:15, transmite dpa.

Potrivit informațiilor remise de purtătorul său de cuvânt, Sassoli a murit la spitalul din oraşul italian Aviano unde era internat din 26 decembrie „din cauza unei complicaţii grave ca urmare a unei disfuncţii a sistemului imunitar”.

Niciodată în istoria Parlamentului European nu a mai murit un președinte în exercițiu. În conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreşedinte trebuie să exercite funcţia de preşedinte până la alegerea unui succesor.

În această situație, prim-vicepreşedintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta. Aceasta era deja favorită pentru a câştiga postul în cadrul remanierii de săptămâna viitoare de la Strasbourg (Franţa).

Mesajul președintelui Iohnnnis

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis în această dimineață un mesaj de condoleanțe pe Twiter. Șeful statului a subliniat faptul că David Sassoli a fost un prieten al României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile europene.

„Sunt profund întristat de moartea bruscă a lui David Sassoli, preşedintele Parlamentului European. A fost un prieten al României şi un lider care a luptat pentru valorile şi principiile europene. Moştenirea sa europeană va dăinui. Gândurile mele se îndreaptă spre familia lui”, a scris preşedintele Iohannis, marţi, pe Twitter.

- Advertisment -

Cele mai populare

Incident mortal la Luna Șes! Un bărbat a decedat iar două tinere sunt în stare foarte gravă

Un incident mortal a avut loc în cursul nopții de miercuri spre joi la...

Imagini dramatice cu sărmanii Sătmarului. Se ascund de ger pe unde pot

Zeci de sătmăreni fără un adăpost de-asupra capului trec prin momente de nedescris în aceste zile când temperaturile...

Grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” – organizații...

Comentarii recente