miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareA fost majorată valoarea bursei pentru elevi

A fost majorată valoarea bursei pentru elevi

S-a luat decizia măririi bursei „Bani de liceu”, a declarat Nelu Barbu, purtatorul de cuvant al Guvernului. Elevii vor primi lunar suma de 250 de lei față de 180 cât era până în prezent.

„În şedinţa de Guvern, pe ordinea suplimentară, la propunerea Ministerului Educaţiei, a fost aprobată o Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea acelei hotărâri de Guvern ce priveşte aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială , deci e vorba de o suplimentare. Începând cu noul an şcolar, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situaţia respectării tuturor condiţiilor prevăzute în legislaţie, suma de 250 de lei lunar faţă de 180 de lei lunar, cât era până în prezent”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Tot acesta a decalarat că a fost majorat în şedinţa de Guvern şi plafonul maxim de acordare a bursei pe membru de familie.

„De asemenea, valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este crescută de la 150 de lei la 500 de lei pe membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală, anume salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente