Acasă Locale A fost semant protocolul de înfrățire între județul Satu Mare și raionul...

A fost semant protocolul de înfrățire între județul Satu Mare și raionul Hust ( Ucraina )

Miercuri, 10 septembrie,  raionul Hust a fost gazda unei delegații oficiale a Consiliului Județean Satu Mare în frunte cu președintele Consiliului Județean Satu Mare Adrian Ștef.

Scopul vizitei a fost acela de a semna un document de intenție de cooperare între raionul Hust și județul Satu Mare. Părțile și-au exprimat disponibilitatea de a semna un acord de cooperare interregională. Documentul adoptat deschide perspective reale pentru cooperare economică, culturală, educațională și a turismului între cele două regiuni învecinate. Acesta, de asemenea vă permite să pună în aplicare proiecte comune transfrontaliere finanțate de Uniunea Europeană. Recent, un document similar a fost adoptat la Vynogradiv.

Locul în care a fost semnat protocolului a fost la Consiliul Rional Hust. Ambele părți au menționat că în toți anii precedenți au așteptat asemenea colaborări între Ucraina și România.

„Semnarea acestui document este primul pas concret în luarea deciziilor cu privire la fraternitate lor. Noi credem că Rusia este responsabilă pentru situația existentă în șara acestă.  Ne dorim pace și succes, Ucraina trebuie să ia o cale europeană.” A declarat Adrian Ștef.

 

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente