29.8 C
New York City
miercuri, iulie 6, 2022
AcasăLocaleA fost semnat protocolul de colaborare pentru două variante de ocolire din...

A fost semnat protocolul de colaborare pentru două variante de ocolire din județul Satu Mare

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că în cursul zilei de luni, 14 martie 2022, au fost semnate încă 6 protocoale de colaborare între CNAIR și autoritățile locale. Două din cele 6 proiecte vizează județul Satu Mare.

Protocoalele semnate astăzi vor contribui și la realizarea celor două proiecte importante din județul nostru, și anume Varianta de ocolire a orașului Ardud și Varianta de Ocolire a orașului Negrești Oaș.

Continuăm astfel procesul de descentralizare pentru derularea mai eficientă a unor obiective importante pentru dezvoltarea zonală.

Protocoalele semnate astăzi vor contribui la realizarea următoarelor proiecte: Varianta de ocolire Ardud, județul Satu Mare; Varianta de ocolire Bocșa, județul Caraș-Severin; Varianta de ocolire Corabia, județul Olt; Varianta de ocolire Flămânzi, județul Botoșani; Varianta de ocolire Negrești Oaș, județul Satu Mare și Modernizarea DN 14B și construcția unor poduri noi peste CF M200 la Teiuș și CF M300 la Crăciunel, județul Alba.

Vom continua să lucrăm împreună cu autoritățile locale pentru derularea unor obiective de importanță regională. Consider că este o abordare mai eficientă, deoarece autoritățile locale știu mult mai bine realitățile zonei. Această abordare vizează nu doar obiectivele CNAIR ci și alte obiective de infrastructură derulate de exemplu de CFR, unde unele gări au nevoie de reabilitări urgente”, a transmis pe pagina sa de Facebook, ministrul Grindeanu.

Reamintim că la începutul lunii decembrie a anului trecut, la inițiativa Consiliului Județean Satu Mare, planul de finanțare pentru construcția variantelor de ocolire a localităților Negrești-Oaș și Ardud a fost inclus în Master Planul General de Transport al României, proiect finanțat din fondurile Programului Operațional de Transport al Uniunii Europene 2021-2027.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente