marți, februarie 27, 2024
AcasăSanatateA început cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului ”Zilele Medicale Sătmărene”

A început cea de-a XVIII-a ediție a evenimentului ”Zilele Medicale Sătmărene”

În organizarea Colegiului Medicilor – filiala Satu Mare și după o pauză de un an cauzată de pandemia de Coronavirus, la un restaurant din municipiul Satu Mare a debutat o nouă ediție a evenimentului ”Zilele Medicale Sătmărene” Preşedintele de onoare al Comitetului Ştiinţific fiind Prof. Univ. Dr. Rumelia Koren.

Evenimentul a ajuns în acest an la cea de a XVII-a ediție.

„Am parcurs zilele trecute agenda de prezentări, am văzut foarte multă diversitate, calitate, culoare, ceea ce înseamnă mesaj și act medical performant, ceea ce m-a bucurat foarte mult”, a spus Adrian Marc, directorul Spitalului Județean Satu Mare.

Și în acest an, programul evenimentului este unul complex și cuprinde prezentări din mai multe specialități, precum: urologie, oncologie, gastroenterologie, ginecologie, chirurgie, ortopedie, chirurgie plastică etc. La sfârșitul fiecărei zile au loc discuții în plen și se trag concluziile fiecărei zile.

„Vă doresc să petrecem câteva zile frumoase, între colegi, beneficiind de informații absolut noi sau poate relevante pentru activitatea dumneavoastră. Am ajuns la cea de a XVII-a ediție, în fapt, a XIX-a ediție, sărind peste un an de imposibilitate de organizare a unui astfel de eveniment, vă doresc succes și numai bine”, a spus Mihaela Curta, directorul general al Casei de Asigurări.

„Mă bucur că ne revedem după o perioadă care a fost o încercare pentru noi toți și pe care am depășit-o cu bine. Cred că au putut să vadă și cei de lângă noi că medicina însemnă curaj și dăruire”, a precizat Macrina Mihai, directorul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare.

Evenimentul „Zilele Medicale Sătmărene” se desfășoară sub formă de conferință, fiind creditat de CMR.  Lectorii au alocat, fiecare, un timp de maxim 15 minute pentru o lucrare, folosind mijloace multimedia, urmat de 5 minute rezervate pentru întrebări și discuții.

La sfârșitul fiecărei zile vor avea loc discuții în plen și se vor trage concluziile fiecărei zile. Evaluarea evenimentului va avea loc la sfârșitul acestuia, iar eliberarea certificatelor de participare se va face în temeiul evidențelor de participare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente