Acasă Economico-social Social A început distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă de la...

A început distribuirea pachetelor cu alimente și produse de igienă de la UE

Joi, 9 septembrie 2021, a început distribuirea produselor alimentare și de igienă oferite în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate persoanelor defavorizate. La nivelul municipiului Satu Mare distribuirea pachetelor de la UE are loc prin intermediul Direcției de Asistență Socială și se realizează în perioada 9 – 17 septembrie 2021, de luni până vineri de la ora 8 la 14 în locația fostului Centru de zi Speranța de pe strada C.A. Rosetti nr. 2.

Potrivit legii, fiecare membru din familia beneficiară are dreptul la câte o cutie de ajutoare de igienă, respectiv de alimente, de la Uniunea Europeană. Pentru a intra în posesia pachetelor, beneficiarii de ajutoare alimentare și produse de igienă de la UE trebuie să se prezinte pentru ridicarea cutiilor cu actele de identitate. Potrivit datelor emise de DAS Satu Mare, în evidențe se află 62 de beneficiari de ajutor social și 354 de familii care beneficiază de de alocație pentru susținerea familiei.

”În această etapă a distribuirii ajutoarelor de la Uniunea Europeană, pentru a-i scuti pe beneficiari de un drum în plus, atât produsele de igienă, cât și cele alimentare, se ridică deodată. Distribuirea se face cu sprijinul beneficiarilor de la Adăpostul de noapte și al unor beneficiari de ajutor social. Conform Hotărârii Guvernului nr. 784 din 2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, categoriile beneficiare de ajutoare alimentare, produse de igienă sunt beneficiarii de venit minim garantat (ajutor social) acordat conform Legii nr. 416 din 2001, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii 277/2010 şi persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, victime ale calamităţilor, persoane dependente, aflate în situaţii asemănătoare stabilite prin anchete sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate”, transmit reprezentanții DAS Satu Mare.

Fiecare cutie cu produse de igienă conține 5 periuţe de dinți, 4 tuburi de pastă de dinţi, 500 ml săpun lichid, 800 ml şampon pentru copii şi 500 ml şampon pentru adulți, 900 de grame detergent pudră pentru rufe colorate şi 1.800 grame detergent pudră pentru rufe albe.

În fiecare cutie cu produse alimentare sunt 5 kg făină albă de grâu, 4 kg făină de mălai, 2 pungi de 400 de grame de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 cutii de 300 de grame de conservă carne de vită şi 3 cutii de 300 de grame de conservă carne de porc, 5 cutii de 200 de grame de pateu de ficat de porc, 2 borcane de 720 ml de compot de fructe – prune, 1 borcan de 360 de grame de gem de fructe și 1 borcan de 360 de grame gem de fructe dietetic.

Joi, când a început distribuirea, am surprins o familie care a mers să își ridice pachetele cu taxiul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Nicolae Ciucă – desemnat pentru funcția de premier

Nicolae Ciucă este propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de premier, propunerea a fost acceptată și de președintele...

Legea consumatorului vulnerabil explicată de liderii PNL Satu Mare

În cadrul unei conferințe de presă organizată joi, 21 octombrie 2021, la sediul Partidului...

Austria a donat României medicamente pentru tratarea bolnavilor COVID aflați în stare gravă

România a primit 1.075 de cutii cu diferite tipuri de medicamente utilizate în tratarea pacienților grav bolnavi...

Noi restricții începând de luni. Iohannis: Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă!

La finalul ședinței de miercuri, 20 octombrie 2021, cu premierul, miniștrii cu atribuții în domeniul combaterii pandemiei...

Comentarii recente