vineri, septembrie 29, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MareFestivalul Muzicii de Stradă la Satu Mare - 2015

Festivalul Muzicii de Stradă la Satu Mare – 2015

muzica de strada (3)

 

Muzicieni din toată țară, dar și din străinătate au încântat în acest sfârșit de săptămână pe mini-scenele amplasate pe mai multe străzi din municipiul Satu Mare, publicul sătmărean. Nu mai puțin de 2.000 de euro au fost puși la bătaie pentru muzicieni.

Blues, jazz, flamenco, pop-rock au fost doar câteva dintre genurile muzicale aduse de organizatori.

Municipiul Satu Mare a fost casa muzicienilor din România, Ungaria, Slovacia și Peru.   Festivalul Muzicii de Stradă a surprins prin originalitate și transparență. Totul s-a întâmplă live, publicul a simțit de aproape vibrația corzilor de chitară și a avut ocazia să interacționeze cu muzicienii, unii dintre ei pentru prima dată în Satu Mare.

De asemenea organizatorii s-au gândit la un decor lejer care să ofere sătmărenilor și nu numai senzația că se află într-o mare familie, unde fiecare membru se bucură de muzică. Organizatorul principal, Butka Gergo susține că ideea i-a venit după ce a văzut mai multe festivaluri de acest gen în Europa. ” Ideea s-a născut de ani de zile, când am fost în Europa am văzut cât de apreciați sunt muzicienii de stradă.  Atunci am zis că trebuie să organizăm și noi un festival de acest în Satu Mare”, a spus Butka Gergo

Contrabasul roz, „mascota” festivalului și cum fiecare festival care se respectă are și un simbol, pentru ce-a de-a doua ediție, organizatorii au ales un contrabas pe care l-au vopsit în roz. Deja în prima zi de festival zeci de persoane s-au pozat cu contrabasul, după care pozele au strâns like-urile prietenilor de pe Facebook.    „Pe pagina de socializare 100.000 de oameni au auzit de Satu Mare prin intermediul acestui festival. Nici un eveniment organizat până acum în acest oraș nu s-a bucurat de o asemenea popularitate. Acest lucru se datorează și campaniilor de promovare pe care le-am făcut în toată țara. Am investit mult pentru ca oamenii să își dorească să fie alături de muzicieni. Lumea spune că e un eveniment trendy, lucru care mă bucură. „, a conchis Butka.

Evenimentul nu a avut nevoie de finanțare din partea autorităților, deoarece mai multe societăți și companii multinaționale au decis să sprijine demersul lui. Din aceste sponsorizări a fost asigurată cazarea artiștilor, partea tehnică și tot ce a fost necesar pentru ca un asemenea eveniment să atragă cât mai mulți turiști. Pe lângă toate acestea, la final cei mai îndrăgiți muzicieni au fost premiați. Marele premiu  a fost de 2.000 de euro.

Deasemenea o trupă are ocazia de a se califica la Festivalul Internațional de Muzică din Ungaria.   „Este un festival independent pentru dependenții de muzică. Anul acesta participă 30 de trupe, am lansat invitația pe o pagină de socializare, după care a început lumea să vadă și să ne răspundă invitației. Am adus de asemenea și una dintre cele mai faimoase trupe de statuete vii, tot ce e mai bun pentru sătmăreni.”, a încheiat Butka Gergo”.

Ultimele trupe au urcat pe scenă duminică și au oferit un spectacol incendiar sătmărenilormuzica de strada (1) muzica de strada (2) muzica de strada (3) muzica de strada (4) muzica de strada (5) muzica de strada (6) muzica de strada (7) muzica de strada (8) muzica de strada (9) muzica de strada (10)george-negrea

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente