29.8 C
New York City
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăLocaleInternationaleBăsescu: Singurul drum european al Republicii Moldova este unirea și refacerea integrității...

Băsescu: Singurul drum european al Republicii Moldova este unirea și refacerea integrității teritoriale a României

moldova

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit duminică despre unirea României cu Republica Moldova și refacerea integrității teritoriale a României, adăugând că este „singura opțiune viabilă” pe care o are Republica Moldova, în actuala situație economică și politică.

„După evenimentele din Ucraina, Uniunea Europeană nu e pregătită pentru extinderea în Est. Nici Rusia nu e pregătită să accepte o extindere în Est. Noi românii, noi PMP-ul, românii din Republica Moldova trebuie să înțeleagă că singurul drum european al Repblicii Moldova este unirea și refacerea integrității teritoriale a României”, a spus Băsescu, la o întrunire a PMP, desfășurată la Bascov (Argeș).

Băsescu a explicat că situația economică din Republica Moldova este „cel puțin grea”, iar situația politică este „delicată” De asemenea, el și-a exprimat speranța ca la Chișinău să se formeze un guvern pro-european, după demisia premierului Chiril Gaburici.

„Situația politică este delicată în Republica Moldova, sper să se formeze un guvern în care să intre și partidul primarului Chirtoacă și să avem din nou guvern pro-european la Chișinău. Cheia pentru clarificarea drumului Republicii Moldova este unirea cu România”, a declarat fostul președinte.

„România se poate reface, uitați-vă la tinerii care sunt astăzi în piață la Chișinău și cer unirea. Și generația celor care au fost în România înaintea Pactului Ribentropp-Molotov susțin unirea”, a mai spus Băsescu, subliniiind că inclusiv cetățenii din regiunea transnistreană își fac pașapoarte biomentrice, pentru a circula liber în Uniunea Europeană.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente