luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocaleNationaleA murit Ioan Gyuri Pascu, o valoare a României

A murit Ioan Gyuri Pascu, o valoare a României

ioan-gyuri-pascu

Ioan Gyuri Pascu a murit, luni dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct, potrivit coordonatorului SMURD București, Bogdan Oprița.

„În jurul orei 5, am primit apelul de urgență pentru o persoană inconștientă. S-au deplasat echipajele noastre, au găsit un pacient în stop cardio respirator, imediat au fost demarate procedurile de resuscitare, dar spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București.

Ioan Gyuri Pascu avea 55 de ani și se retrăsese din viața artistică din cauza problemelor de sănătate.

Gyuri Pascu, născut pe 31 august 1961, la Agnita, a fost muzician și actor, membru al grupului de umor Divertis, din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae.

 Tatăl său era român, iar mama, pe jumătate unguroaică. De asemenea, din partea mamei, mai are origini poloneze și slovace.

La vârsta de nouă ani, a studiat pianul și a învățat singur să cânte la chitară. Când era la liceu, fiind obligat de regimul comunist român, s-a alăturat Uniunii Tineretului Comunist (UTC). În anul 1977, Ioan Gyuri Pascu a debutat ca actor amator într-o piesă desfășurată la Casa de Cultură Agnita. După ce termină armată, pleacă spre mare și, în timpul unui spectacol la Teatrul de Vară, este descoperit de echipa Radio Vacanța și, ulterior, de Teo Peter și Andrei Partoș.

După ce s-a lansat în cariera muzicală în anul 1977, Ioan Gyuri Pascu a abordat diverse stiluri muzicale, precum pop, rock, blues și reggae. Din anul 1987, a fost membru al grupului de umor Divertis, în cadrul căruia a abordat, printre altele, și satiră politică. În 1993, este recunoscut și în calitate de muzician.

De asemenea, a mai jucat în filme de lung metraj, precum „O vară de neuitat”, în regia lui Lucian Pintilie, și „Occident”, în regia lui Cristian Mungiu. La vârsta de 40 de ani, artistul a început să scrie cărți de literatură creștină, specializându-se în eseuri despre misticism. La sfârșitul anului 2010, Pascu a suferit un infarct, recuperându-se la Spitalul Universitar din București.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente