sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleA murit profesoara Ioana Cîcu, reprezentantă marcantă a liberalilor sătmăreni

A murit profesoara Ioana Cîcu, reprezentantă marcantă a liberalilor sătmăreni

Organizația județeană Satu Mare și Organizația municipală Carei a PNL anunță cu tristețe trecerea în neființă a celei care a fost profesoara  Ioana Cîcu, unul din liberalii de marcă din județul Satu Mare. Ioana Cîcu a fost în 1990 unul din membrii fondatori ai PNL Carei.

ioana-cacu-1A ocupat mai multe funcții de conducere la nivelul organizației municipale Carei, printre care și cea de președinte a organizației de femei. Profesoara de limba română Ioana Câcu s-a implicat întreaga sa viață în viața comunității, fiind dascălul și modelul multor generații de elevi din Carei.

Soarta a făcut să treacă la cele veșnice chiar în ziua de 24 mai, joi, în care PNL a aniversat 138 ani de la înființare, partid al cărui exponent statornic a fost timp de 23 de ani.

Ioana V. Cîcu s-a născut la 19 ianuarie 1946 la Roșiori de Vede, jud. Teleorman. A absolvit  Liceul Mihai Eminescu din Satu Mare în 1964 ca  șefă de promoție, fiind (olimpică națională  la  limba și literatura română. A urmat apoi cursurile Universității București, Facultatea de Filologie,pe care le-a absolvit  în 1969. A fost apoi profesor cu gradul I din 1992 și a avut la activ mai multe cursuri de specializare. A fost director la Liceul Teoretic din Carei în perioada 1.04.1998- 1.04.2002.

A avut numeroase colaborări la publicații județene dintre care amintim: Impressum, Eclipsa, Citadela, Buletin de Carei, ziar la care  timp de 4 ani a prezentat săptămânal câte o carte, a susținut o rubrică de opinii. A recenzat volume de versuri ale poeților Grigore Scarlat, Dumitru Zimmerman, Gabriel Rațiu, Anton Horvath. A coordonat ziarul Liceului Teoretic Carei „Teoretic Expres”. În data de 1.12.2000 i s-a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în gradul de Cavaler (decretul 525, Brevet SC nr.308.) Teatrul a fost una dintre pasiunile sale.

Învățământul careian a pierdut încă un dascăl de referință.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Conducerea organizației județene a PNL Satu Mare

Conducerea organizației municipale PNL Carei

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente