sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLocaleCălare pe motoare, bikerii din nord-vestul țării au înfruntat ploaia (Galerie foto)

Călare pe motoare, bikerii din nord-vestul țării au înfruntat ploaia (Galerie foto)

În data de 25 mai 2013, sâmbătă, clubul moto Dust Riders Tășnad, în calitate de organizator principal, alături de cluburile Rock N’Road Baia Mare, Viking M.C. Satu Mare și MMC Zalău au organizat campania “Respect în trafic” intitulată “O cască = o viață”.

DSC_0558

DSC_0559

DSC_0561

DSC_0565

Organizatorii doresc atragerea atenției asupra existenței motocicliștilor în trafic, în scopul diminuării accidentelor în care sunt implicați motocicliști. Aici trebuie subliniat că motocicliștilor li se cuvine acordarea unei atenții sporite în trafic, având în vedere că ei NU schimbă CD-ul în timpul mersului, NU vorbesc cu pasagerul, NU răspund la telefon, spre deosebire de șoferi. În cadrul campaniei, s-a efectuat un marș prin cele trei județe, Satu Mare, Maramureș și Sălaj. Pornirea s-a făcut din centrul orașului Tășnad între orele 10.00 -11.00, cu următorul traseu: Tășnad – Carei – Satu Mare – Seini – Baia Mare – Jibou – Zalău – Șimleul Silvaniei. Toți posesorii de motociclete au fost invitați să se alăture marșului.

DSC_0566

DSC_0568

DSC_0580

DSC_0582

DSC_0587

În jurul orei 13.00, câteva zeci de pasionați ai motocicletelor au ajuns în Satu Mare, pe platoul din fața Palatului Administrativ. Însă, vremea nefavorabilă a făcut ca numărul motocicliștilor care au luat parte la marș să fie simțitor mai mic decât în anii trecuți, la fel și numărul sătmărenilor veniți să admire bijuteriile pe două roți a fost mic. Asta în ciuda faptului că, potrivit unor participanți, adevărații bikeri nu se lasă intimidați de vremea urâtă. Motocicliștii au staționat în Piața 25 Octombrie aproximativ o oră, după care, însoțiți de un echipaj de Poliție, au efectuat un tur al străzilor din Centrul muncipiului (Bulevardul Transilvania, Strada Păstrăvului, Piața Libertății, Parcul Central, Bulevardul Ion I.C. Brătianu), și și-au continuat marșul spre localitățile Seini, Baia Mare, Jibou, Zalău și Șimleul Silvaniei unde s-a campat și s-a sărbătorit deschiderea oficială a sezonului motocicliștilor.

DSC_0589

DSC_0590

DSC_0593

DSC_0594

DSC_0603

DSC_0607

DSC_0617

DSC_0623

DSC_0626

DSC_0632

DSC_0636

DSC_0640

Campania “Respect în trafic” este organizată de cinci ani încoace de cluburile moto din nord-vestul țării și are ca scop conștientizarea din partea tuturor participanților la traficul rutier și pietonal cu privire la existența motocicliștilor în trafic, la condițiile tehnice de care aceștia depind referitor la frânare, accelerare, echilibru, condiții de drum, și implicit la reducerea numărului de accidente în care sunt implicați motocicliști. Fiecare motocicletă este condusă de un om, de o viață a unui semen al nostru.  Până în prezent, cel puțin pe raza județelor Satu Mare, Maramureș și Sălaj, organizatorii consideră că această campanie are efect, raportându-se la numărul de vieți curmate în accidentele de motocicletă din ultimii cinci ani, număr mult inferior majorității celorlalte județe din România.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente