vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareA venit și rândul lui Avram Iancu.Placa de sub bustul său din...

A venit și rândul lui Avram Iancu.Placa de sub bustul său din Carei a fost distrusă

Statuia lui AVRAM IANCU  din centrul municipiului CAREI a fost  vandalizată de un grup de tineri încă necunoscuți,îmbrăcați în tricouri albe,care au distrus în cursul  nopții de vineri,placa ce avea înscrise vorbele marelui  patriot,erou național:

Unicul dor al vieții mele fiind, e să-mi văd Națiunea mea fericită.

Fapta ne-a fost semnalată de către pensionare care locuiesc în zonă. Nici de această dată cele 23 de camere de supraveghere achiziționate prin proiectul  transfrontalier  HU-RO 1001/178/2.4.4 “Realizarea unei rețele de protecție și alarmare în zona Sătmar (acronim: Alarm Network), realizat de Primăria Carei în colaborare cu Asociația managerială a comitatului Csenger din Ungaria” ,și gestionate de Politia Locală din subordinea Primăriei Carei, nu au fost “pe fază” și nu au permis depistarea huliganilor.

Dacă pentru statuile personalităților  maghiare este asigurată în permanență monitorizarea,simpla apropiere de acestea fiind rapid identificată de gardienii apăruți  ca din senin,monumentele românești sunt lăsate în voia sorții de administrația locală unde românii contribuie cu taxe și impozite.  Spatiile verzi din jurul monumentelor românești sunt lăsate de izbeliște de administrația locală  in timp ce lucrătorii de la spatii verzi robotesc in parcurile și in jurul celorlalte.

Vă reamintim că pentru reabilitarea Monumentului Ostașului Român din Carei a fost nevoie de preluarea acestuia din domeniul public al muncipiului Carei în cel al Consiliului Judetean,datorită refuzului primăriei Carei de a aloca fonduri pentru  întretinerea și restaurarea acestuia.

Bustul lui AVRAM IANCU din centrul Careiului deranjeaza până la a-l distruge  se pare.Declarațiile si acțiunile antiromânești ale primarului UDMR din Carei prin presa aservită  își arată roadele.

Articolele din care răzbate neorevizionismului revanșard, șovin și exclusivist etnic,promovate de consilierul personal al primarului Kovacs ,aflat  pe statul de plată al primariei Carei, au urmări în consecință.

Nu mai stă în picioare nici varianta cu plăcile căzute ,oricât este ea de agreată, inclusiv de directorul directiei de Cultură si Patrimoniu Satu Mare,potrivit celor declarate la ultima noastră întâlnire din fața Monumentului Ostașului Român din Carei. Plăcile respective nu sunt puse pentru a constitui un teren de joacă și dacă nu sunt protejate,în timp,cedează.

În cazul bustului lui AVRAM IANCU și a plăcii de sub bust , aceasta a fost distrusă în mod voit.

După refuzul primarului și al consilierilor UDMR de a amplasa bustul unui fost prim ministru al României și al unui fost rege al României în Carei,asistăm la distrugerea monumentelor românești ce reprezintă eroii nostri  naționali.

Domnule primar,Kovacs Eugen,sunteți un funcționar public din  “ograda”  Guvernului României ,în prezent! Ce fel de regim doriți să instaurați în orașul multietnic Carei?

Până unde vreți să împingeți tensiunile create în mod artificial ?

Buletin de Carei nu face decât să consemneze fapte ce au loc în  municipiul Carei ,deci nu ne puteți acuza de incitare cum se întâmplă în cazul ziarului unde este redactor șef consilierul domniei voastre si care denigrează personalitățile românești. Deranjează semnalarea lor ? De ce nu ați făcut public numele celui ce a fost responsabil cu înscrisurile denigratoare de pe pereții clădirilor din oraș,la adresa dvs. , după ce în prealabil ne-ați acuzat că am fi noi,cei responsabili pentru acest fapt ?

De ce deranjează bustul lui Simion Bărnuțiu? Va avea și el aceiași soartă ca al lui Avram Iancu ?

Poliția Municipală Carei a sosit în cursul dimineții de luni la bustul lui Avram Iancu pentru a constata faptele și a încerca să depisteze făptașii,bineînțeles dacă Poliția Locală din subordinea primăriai Carei va pune la dispoziție imagini surprinse pe camerele amplasate în oraș.

Vă vom ține la curent cu desfășurarea evenimentelor.

Daniela Ciută

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente