Acasă Locale Abuzuri ale Poliției rutiere Satu Mare

Abuzuri ale Poliției rutiere Satu Mare

Duminică după-masă 29.12.2019, în jurul orelor 17:00 am fost contactați la Re­dacția Jurnalul de Satu Ma­re, de către un conducă­tor auto intrigat de comportamentul celor doi agenți de circulație, ai Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, mai exact este vorba despre Agent Șef Adjunct, Aron Gabriel Petru și colegul lui…. de la Serviciul Rutier.

Aceștia se deplasau cu mașina poliției, Volswagen nr. de înmatriculare MAI 41311, în coloană, în orașul Livada pe DN 19, la intrarea dinspre Satu Mare, la orele 15:20, pe o porțiune de drum cu linie continuă între două curbe. „La un moment dat ei au pornit girofarurile și sirenele, ieșind din co­loa­nă făcând o întoarcere brus­că, fără să țină cont de pe­ricolul la care îi expun pe ceilalți partici­panți la trafic, implicit și pe ei.

Neștiind că aceștia au făcut această manevră de întoarcere pentru a mă opri pe mine, relatându-mi că am ­căl­cat linia continuă, lucru de altfel admis și de mine, justificat prin faptul că am făcut aceasta pentru a evita mașina apărută în față mea.

Uitând că ei tocmai au făcut o întoarcere peste linia continuă, ca mai apoi făcând o dublă contravenție, depă­șindu-mă pe mine peste linia continuă și făcându-mi semn să mă opresc imediat pe dreapta, lucru pe care l-am și făcut.

Uimitor este că domnii agenți de la circulație fac o a treia contravenție într-un minut, oprindu-mă în curbă și obligându-i pe toți ceilalți participanți la trafic să ne depășească, adică încălcând linia continuă, fapt nici mă­car atât de grav, dacă nu ne aflam într-o curbă deo­sebit de periculoasă. Aceștia nici măcar nu au realizat la ce risc se expun în acele momente, până când nu a venit o mașină care era cât pe ce să de-a peste noi. În acel moment eu le-am spus că nu este bine să fim opriți tocmai în curbă, deoarece se poate întâmpla o tragedie, apoi mi-au zis ca să îi urmez în afara localității pentru a mă sanc­țio­na că am călcat linia con­tinuă. Singurele mele ru­gă­minți au fost, de a merge cât mai repede din curba în care ne aflam, deoarece suntem într-un mare pericol dacă mai staționam acolo, cir­cu­lația fiind îngreunată astfel.

Așadar i-am urmat în pri­ma parcare din afara loca­lității, ieșind în afara părții carosabile, fiind în siguranță, așa că am fost ținut aproximativ 30 de minute pentru a încheia procesul verbal de contravenție. Acest lucru l-au făcut probabil intențio­nat, de ce am avut eu curajul să le fac aces­te observații inopinante după părerea lor.

Derulând de mai multe ori înregistrarea și după multe consultări între ei, mi-au prezentat sancțiunile aplicate și anume, că mi-au sus­pendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 30 de zile și că mă pot adresa instanței în termen de 15 zile pentru a contesta măsurile aplicate.

Atunci eu le-am reamintit că, tocmai ei au făcut duble contravenții din dorința de a fii eu sancționat, astfel întrebându-i dacă rolul lor este unul de prevenție a perico­lelor sau de aplicare abuzivă a contravenților și punerea în pericol a celorlalți partici­panți la trafic.După cele întâmplate m-am decis să informez conducerea Inspectoratului de Poliție, în această privință, din dorința ca aceste aspecte să fie remediate și să nu se mai repete sau cel puțin să fie rarisime.

Doar atunci când este nevoie să prindă un infractor sau persoane care se sustrag de a opri la semnalele agenților de circulație.Aceștia mi-au răspuns că nu îi interesează ce voi face eu, fără să-mi de-a un răs­puns dacă au greșit, făcând întoarcerea și depăsirea pe linia continuă.

Rămâne  totuși de apreciat ca aceștia pentru a nu încălca linia continuă din nou, imediat ce am fost sanc­ționat și lăsat să plec au venit din Livada până la intersecția cu Halmeu aproximativ 4 km, pentru a întoarce la sensul giratoriu.

Doresc să menționez faptul că domnii polițiști au simțit că au greșit și prin faptul că în momentul în care am vrut să îi fotografiez au tras parasolarele mașinii și și-au ascuns chipurile demarând în viteză.Cele relatate se pot verifica prin filmarea făcută tocmai de ei,” ne-a declarat conducătorul auto.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bravo Romania!Munții Cernei,in turismului european

Asociaţia Montană Carpaţi anunță că a finalizat proiectul pentru dezvoltarea turistică și economică din zona Munții Cernei, “City Break în munţii Cernei”.

Fonduri Europene pentru IMM

Au apărut propunerile oficiale de granturi pentru IMM: domeniile eligibile și grila de punctaj la proiecte Ministerul Fondurilor Europene...

PNL obține victoria primăriilor

Galben predomină țara și orașul obtinând un scor istoric după mulți ani de efort și munca.PNL este câștigător al alegerilor locale din...

Vor încă un scrutin

Doi candidaţi din comuna Orţişoara din judeţul Timiş, au obţinut acelaşi număr de voturi, astfel că în această localitate urmează să fie...

Comentarii recente