29.8 C
New York City
vineri, iulie 1, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MareAbuzurile de la Draxlmaier continuă. Sindicaliștii amenințați

Abuzurile de la Draxlmaier continuă. Sindicaliștii amenințați

Draxlmaier-Satu-Mare

Abuzurile de la Draxlmaier Satu Mare recurge la orice metode pentru a împiedica formarea unui sindicat în fabrică. Mai mulți membri de sindicat din Satu Mare s-au plâns de faptul că cei din conducere, prin maiștri și șefii de echipă, îi amenință că li se vor tăia sporurile salariale dacă mai rămân în sindicat: sporul de prezență, de fidelitate, transportul etc.

Liderul Sindicatului Liber din Cablaje, Gheorghiță Bica, spune că are informații despre ceea ce se întâmplă la fabrica din Satu Mare.

”Totul se face voalat la cei mai curajoși, iar la ceilalți se merge direct indicându-li-se ce au de făcut. Sunt amenințați, printre altele, că li se va tăia transportul, că le vor schimba locul de muncă etc. Sunt acțiuni de intimidare, de presiune psihică, care să îi determine pe angajați să nu adere la sindicat, iar cei care au aderat să se retragă din organizația sindicală. Sunt acțiuni cu acceptul “tacit” al conducerii companiei, întreprinse de așa-ziși Reprezentanți ai Salariaților, maiștri, șefi de secție”, spune Gheorghiță Bica.

Liderul de sindicat a semnalat cele ce se întâmplă la fabrica din Satu Mare, adică activitatea antisindicală și ilegală din firmă, printr-o adresă trimisă conducerii companiei, dar nu a primit niciun răspuns până acum. Astfel că sindicatul a dat compania în judecată.

Liderul Sindicatului din Cablaje mai spune că speră că, în a doua jumătate a lunii august, să ajungă la Satu Mare și să facă cunoscut publicului tot ceea ce se întâmplă la Draxlmaier.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente