Acasă Locale Stiri Satu Mare Acțiune a polițiștilor la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu

Acțiune a polițiștilor la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu

foto 1

Proiectul național Școala Siguranței Tedi, adresat elevilor de clasa a I-a, continuă în școlile din județ. Polițiștii susțin în această perioadă diverse activități educative vizând siguranța copiilor, în toate cele 14 școli care s-au înscris în proiect.
Astfel, miercuri, 24 februarie 2016, a fost rândul copiilor de la Școala Gimnazială Constantin Brâncoveanu să își dezvolte cunoștințele necesare pentru a avea mai multă siguranță pe stradă, dar și acasă. În cadrul celor 3 întâlniri susținute de inspector principal de poliție Hrihorișan Felicia, ofițer sociolog în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au fost abordate subiecte legate de siguranța personală, utilizarea corectă a internetului și comportamentul adecvat în trafic, cunoștințe absolut necesare pentru ca cei mici să nu devină victime.
Întâlnirile au constituit un bun prilej pentru copii de a rememora și a împărtăși cu colegii principalele reguli pe care le-au învățat în familie legate de siguranță. Semnificația semnelor rutiere și a marcajelor a fost, de asemenea, subiectul unor discuții foarte intense, urmând ca apoi, copiii să urmărească imagini cu prezentarea unor situații concrete pe care le pot întâlni în trafic. Materialele ppt și video prezentate i-au ajutat pe școlari să înțeleagă mai bine importanța respectării regulilor de circulație, cu atât mai mult cu cât acum se află la vârsta la care mulți dintre ei încep să fie pietoni independenți.
Pietoni, pasageri sau bicicliști, elevii au realizat că au o responsabilitate în trafic, în primul rând aceasta fiind legată de protejarea vieții și sănătății lor.
Organizarea acestor întâlniri, la care au participat 84 de copii, a fost posibilă prin implicarea activă a doamnelor învățătoare Crăsnean Livia, Groza Raluca și Lucaciu Silvia și cu sprijinul doamnelor director prof. Anca Seucea și prof. Crina Dan.
In perioada următoare activități similare vor fi desfășurate de polițiști la școlile din Racșa și Livada, școli înscrise, de asemenea, în proiectul Școala Siguranței Tedi..

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente