Acasă sus Acțiunea BLOCADA a continuat și joi

Acțiunea BLOCADA a continuat și joi

Activitățile de prevenire și combatere a activităților ilicite, pe raza județelor limitrofe frontierei cu statele non-UE, respectiv Ucraina, Moldova și Serbia au continuat și joi . Activitățile, desfășurate ca urmare a dispoziției șefului Poliției Române, urmăresc asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, respectarea regulilor de circulație, dar și combaterea infracțiunilor de contrabandă.

La nivelul județului Satu Mare  ieri polițiștii rutieri au acționat pentru pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulație, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorității de trecere  și chiar dacă nu reprezintă o cauză principală generatoare de accidente  s-a acționat pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice, având în vedere pericolul la care aceștia se expun și îi expun pe ceilalți participanți la trafic. S-a acționat în colaborare cu 10 polițiști rutieri bihoreni pe raza municipiului și județului.

În cadrul acțiunii desfășurate ieri  au fost reținute 13 permise de conducere, acestea au fost reținute pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice(5), nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorității de trecere și efectuarea unor depășiri neregulamentare. Totodată au fost aplicate 442 contravenții în valoare de 47000 lei.

La data de 17.07.2014, ora 07.30, pe strada Botizului, din municipiu, a fost identificat în trafic de către polițiștii Biroului   , un bărbat în vârstă de 44 de  ani , din  Iași în timp ce conducea  autoturismul marca  Dacia . În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,75 mg/l în aerul expirat.

Joi polițiștii rutieri sătmăreni au depistat în trafic , pe raza municipiului Satu Mare, un localnic din Halmeu care conducea autoturismul marca Seat având o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri conducătorii auto au fost transportați la Spitalul Județean Satu Mare, în vederea recoltării probelor biologice de sânge, persoanele sunt cercetate în stare de libertate, în cause efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii rutieri împreună cu cei din Ardud și cei de investigații criminale  au identificat și prins ieri pe Vasile S. , în vârstă de 28 de ani, care poseda mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Șimleul Silvanieifiind condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul figura ca  fiind urmărit național  .Persoana în cauză a fost încarcerată în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare și urmaeză a fi transferat în penitenciar unde își va ispîși pedeapsa.

Polițiștii de investigare a fraudelor au  acționat pentru combaterea actelor de contrabandă și evaziune fiscală cu tutun și alte produse accizabile au fost ridicate în vederea confiscării 2170 fire țigarete de contrabandă și au fost constatate 5 infracțiuni.

Oamenii legii s-au sesizat  din oficiu în ceea ce  privește faptele comise de către  2 localnici din localitatea Gelu ,care constau în aceea că în cursul lunii iulie 2014 aceștia s-au aprovizionat cu țigări fără timbru fiscal de proveniență Ucraina, de la persoane rămase neidentificate  și dețin aceste cantități de țigări la domiciliul unui dintre ei, comercializându-le  pe raza localității Gelu la diferite persoane fizice.

In cauza se efectuează cercetări  sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prev. și ped. de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006.

Polițiștii tășnădeni au identificat ieri   pe  strada  Livezilor, din orașul Tășnad,  o femeie  care  comercializa  de la domiciliu, cantitatea de 72 fire țigarete marca „JIN LING”, de proveniența Ucraina .

In cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii  infracțiunii de contrabandă prin „colectarea”,deținere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia” faptă prev. și pedepsita de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 .

De asemenea în cadrul acțiunii desfășurate polițiștii de investigarea fraudelor au identificat un sătmărean , în vârstă de 47 de ani, care desfășura activitati comerciale în comuna Lazuri, fără a deține o casă de marcat sau vreo forma legală de funcționare.  Cu ocazia controlului în depozitul magazinului a fost depistata  cantitatea de 316 litri alcool îmbuteliate în recipiente din plastic nemarcate. De asemenea au fost identificate esenîe și îndulcitori necesare preparării băuturilor spirtoase în mod clandestin, precum și recipiente pentru amestecareaacestora.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

În toate cele 3 cazuri persoanele sunt cercetate în stare de libertate.
Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracțiunilor comise în stradă, în baruri ori discoteci, în piețe agroalimentare și târguri, polițiștii au instituit filtre și au efectuat controale.Au fost aplicate 41 contravenții conform Legii 61/1991r privind normele de conviețuire socială. Valoarea acestora este de peste 16000 lei.

Activitățile au vizat și depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă regimul armelor, munițiilor și materialelor explozive, regimul vânătorii și protecției fondului cinegetic. Polițiștii structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase au verificat condițiile de depozitare și de asigurare a securității armelor și munițiilor deținute de persoanele fizice și juridice.În acest context au

au  depistat o sătmăreancă, în vârstă de 75 ani care deținea ilegal un pistol cu aer comprimat , marca Airguns Cresman , cal. 4,5 mm , fără serie și cantitatea de 1000 buc. proiectile cal. 4,5 mm.
Pistolul în cauză și muniția aferentă au fost ridicate în vederea dispunerii efectuării unei constatări criminalistice .  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșiri infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor respectiv ,deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin.2 Cod Penal.

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente