Acasă Locale Stiri Satu Mare Acțiunea "Blocada" continuă

Acțiunea „Blocada” continuă

Acțiunea „Blocada”  a continuat  și în acest week-end   în județul Satu Mare  și în celelalte județelelimitrofe frontierei cu statele non-UE. În cadrul acesteia polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigare a fraudelor, poliție transporturi, operațiuni speciale, criminalitate organizată, acțiuni speciale, precum și arme, explozivi și substanțe periculoase au acționat pentru menținerea unui climat de liniște publică.

Astfel în ultimele 3 zile pe raza județului Satu Mare au fost  constatate 44 de infracțiuni  și s-au aplicat peste 1600 sancțiuni contravenționale, iar  ca măsuri complementare, au fost confiscate aproximativ 7.000 de țigări , 5 de arme  și 6 de bucăți muniție.

Din cele 44 de infracțiuni constatate , 6 sunt de natură judiciară, 21 de natură economico-financiare, 4 la regimul armelor și munițiilor, 9 la regimul circulației rutiere, de asemenea au fost instituite  56 de filtre rutiere pe raza județului.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 193 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor privind ordinea și liniștea publică prevăzute de Legea 61/1991, 98 de sancțiuni prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 1208 ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (dintre care 7 pentru consum de alcool și 378 pentru încălcarea regimului legal de viteză). Totodată, au fost reținute 24 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

În activităților desfășurate în cadrul acțiunii „Blocada”  vineri alături de polițiștii rutieri sătmăreni au participat și 10 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Bihor.

În cele ce urmează vom aminti câteva cazuri concrete constatate în cadrul acțiunilor întreprinse:

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme  Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat pe Tibor S.  de 36 ani, care nu ar fi depus la un armurier autorizat arma pe care o deținea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de port armă , permis de armă care era expirat de la data de 13.10.2013. În cauză s-a ridicat o pușcă cu aer comprimat marca Gamo , calibru 5,5 mm .

Și un bărbat  din localitatea  Certeze a fost  identificat de către polițiști că nu ar fi depus la un armurier autorizat arma pe care o deținea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de port armă . În acest caz s-a ridicat în vederea expertizării un pistol  cu proiectile de cauciuc, marca Walther E 24, cal.10x22T .

Un alt caz  este cel al unui localnic din Lazuri, Ioan P., care de asemenea nu ar fi depus la un armurier autorizat armele și muniția pe care le deținea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de port armă, permis care era expirat de la data de 03.12.2013 . Și de la acesta s-au ridicat un pistol de autoapărare , marca Mauser , cal.10x22T  și un număr de 6 cartușe aferente.

O sătmăreancă, de 42 de ani, a fost identificată de către polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase că nu ar fi depus la un armurier autorizat armele și muniția pe care le deținea în mod legal, în termenul de 10 zile de la data expirării valabilității permisului de port armă . De la aceasta s-a ridicat o pușcă cu aer comprimat, marca „Diana”, cal.4,5.

În situațiile amintite anterior s-a dispus anularea dreptului de deținere , port și folosire arme și muniții și se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii  de nedepunerea armei și a muniției la un armurier  autorizat în termenul de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de arma, faptă prevăzută și pedepsită  de art. 342, al.6, din Codul Penal. Persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

La data de 05 septembrie a.c polițiștii rutieri negreșteni au identificat în trafic un tânăr, în vârstă de 23 de ani , care conducea un moped. Acesta a fost depistat pe strada Victoriei din Negrești-Oaș , iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că  mopedul pe care îl conducea era marca Taurus , iar tânărul nu poseda permis de conducere de nici o categorie.

Și polițiștii Secției Carei au identificat în trafic, pe raza localității Lucăceni un tânăr, de 24 de ani, care conducea mopedul marca Yamaha. În urma controlului efectuat a rezultat faptul că , Cristian T. nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Sâmbătă seara, polițiștii rutieri careieni au depistat în trafic, pe strada Florilor din Moftinu Mic pe Attila B., care conducea mopedul marca Malaguti. Din verificările efectuate s-a stabilit că tânărul nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

În cele 3 cazuri amintite se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat mai multe persoane care conduceau autovehicule pe drumurile publice având o îmbibație alcoolică peste limita legală.

O tânără din localitatea Vama , în vârstă de 28 de ani, a fost identificată  în trafic,conducând autoturismul marca Audi, pe raza localității Negrești Oaș . În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și Levente  K. , a fost depistat de către polițiștii rutieri conducând autoturismul marca VW. Conducătorul auto a fost supus testării cu aparatul etilotest , iar în urma acesteia a rezultat o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe raza localității Orașu Nou a fost identificat un tânăr, în vârstă de 25 de ani, care conducea autoturismul marca Audi. În cazul lui aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și polițiștii din Ardud au identificat sâmbătă seara pe Gavril O, în vârstă de 43 de ani, care conducea autoturismul marca Volvo, pe raza localității Mădăras, DN19 A. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o concentrație de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Celor 4 conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, persoanele sunt cercetate în stare de libertate. Cercetările continuă în cauze sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică peste limita legală.

Polițiștii de investigarea fraudelor împreună cu polițiștii Secției Gherța Mică  au identificat în trafic, pe DJ 109 M , din comuna Batarci  , județul Satu Mare,un bărbat , în vârstă de 46 de ani,care transporta în căruța tractată de un tractor marca Fiat, o cantitate aproximativă de 400 litri băuturi alcolice cu miros de țuică.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării , fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 200 litri băuturi spirtoase, produse intremediare de alcool peste 300 litri, băuturi fermentate , altele decât vinuri sau bere, peste 300 litri, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 571/2003 modificată.

În urma activităților desfășurate polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor au identificat în incinta unui local din municipiu , o femeie în vârstă de 59 de ani, care avea asupra sa o  geantă în care se aflau 29 pachete de țigări de proveniență Ucraina.

Și o femeie din Pișcolt deținea în geanta personală cantitatea de 80 fire țigarete marca Jin Ling , având inscripția Duty Free only.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă faptă prevăzută de Legea 86/2006.

Cantitățile de țigări descoperire în cadrul acțiunilor desfășurate au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot  polițiștii Serviciului de Investigarea Fraudelor au depistat un sătmărean , în vârstă de  35 de ani, care ar fi comercializat bunuri industriale contrafăcute constând în 11 bucăți treninguri femei, bărbați , copii, care erau inscripționate cu mărcile Puma, Nike, Adidas. Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării lor de către titularul de drept  de marcă . În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzută și pedepsită de Legea 84/1998 r, care prevede că, constituie infracțiune contrafacerea unei mărci, iar prin contrafacere în sensul acestei legi ,  se înțelege realizarea sau utilizarea fără consimțământul titularului de către terți, în activitatea comercială, a unui semn care, dată fiind identitatea sau asemănarea cu o marcă ori dată fiind identitatea sau asemănarea produselor ori a serviciilor cărora li se aplică semnul cu produsele sau serviciile pentru care marca a fost înregistrată, ar produce în percepția publicului un risc de confuzie, incluzând și riscul de asociere a mărcii cu semnul.

- Advertisment -

Cele mai populare

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Indigestia.Tratamente naturiste.

Indigestia apare cel mai frecvent în urma meselor copioase, bogate în grăsimi sau greu de digerat, sau din cauza alimentelor prea rapid ingerate.

Studenţii cer scăderea taxelor de şcolarizare

Începutul noului an universitar îi nemulțumește pe studenți. Teodor studiază Dreptul la Universitatea din Bucureşti. Anul trei de...

Alpiniști Români ne poartă pe cărări nebătătorite prin țară.

Horia Colibăşanu: Creasta nordică a Făgăraşului, munţii Retezat şi Cheile Nerei sunt locuri deosebite, comparabile cu destinaţii din Europa, cu Alpi .

Comentarii recente