Acasă Locale Acțiuni ale polițiștilor pe linia prevenirii accidentelor și a menținerii ordinii publice

Acțiuni ale polițiștilor pe linia prevenirii accidentelor și a menținerii ordinii publice

Luni, 17 iunie a.c., polițiștii sătmăreni au derulat acțiuni menite a preveni accidentele grave de circulație, precum și evenimentele ce ar putea perturba liniștea și ordinea publică.

politia-rutiera-satu-marePe linie rutieră, polițiștii au sancționat încălcările normelor legale în domeniu, aplicând peste 200 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare a depășit suma de 12.000 lei. Fătă permisele de conducere au rămas doi șoferi ce au depășit cu peste 50 km/oră limita de viteză legal admisă sau au efectuat depășiri neregulamentare.

Tot ieri, polițiștii Biroului Rutier au verificat dacă sătmărenii respectă prevederile legate de obligativitatea utilizării centurii de siguranță. Dintre cei 52 de conducători auto opriți pentru control, s-a constatat că 28 au încălcat aceste reglementări, polițiștii aplicând amenzi în aceste cazuri.

O altă categorie de acțiuni au fost derulate de patrulele de siguranță publică și au vizat sancționarea tuturor acelor comportamente ce contravin normelor de conviețuire socială sau liniștii și ordinii publice. Polițiștii au intervenit pentru aplanarea unor conflicte și au aplicat, numai pe raza municipiului Satu Mare,  amenzi în valoare de aproape 14.000 lei, urmărind în mod prioritar combaterea prostituției și a cerșetoriei, mai ales în zona centrală a orașului.

Polițiștii Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Biroului de Ordine Publică au efectuat luni controale la sediul mai multor societăți comerciale, context în care s-a urmărit modul în care sunt respectate normele legale privind paza și protecția bunurilor. Polițiștii au verificat dacă unitățile economice au luat măsuri de asigurare a bunurilor și valorilor prin apelarea la personal de pază atestat profesional ori prin montarea unor mijloace tehnice de alarmare împotriva efracției sau camere de supraveghere video.

În mod curent polițiștii de ordine publică efectuează asemenea controale, mare parte din infracțiunile de furt putând fi prevenite chiar de proprietari printr-o asigurare temeinică a bunurilor și valorilor deținute.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente