miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăLocaleAcțiuni ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

Miercuri, 31 iulie a.c., polițiștii sătmăreni au acționat în întreg județul pentru siguranța cetățenilor, protejarea patrimoniului acestora și prevenirea implicării în grave accidente de circulație.

La Carei, spre exemplu, polițiștii Biroului de Ordine Publică au urmărit în activitățile derulate în colaborare cu Secția de Jandarmi din Tășnad, combaterea infracțiunilor stradale, comise în locuri publice, a furturilor din locuințe și depistarea persoanelor și a bunurilor urmărite în temeiul legii. În contextul acestor verificări a fost depistat un bărbat de 43 de ani, Mihai M., din Bihor, care furase mai multe bunuri din fier din incinta unei societăți din Carei. Piesele sustrase au putut fi recuperate integral de polițiști și restituite unității păgubite, iar suspectul, depistat în flagrant, a fost tras la răspundere penală pentru furt calificat.

Și polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare, linia de muncă „furturi din societăți comerciale”, acționând pentru prevenirea sustragerii de bunuri, i-au identificat pe principalii suspecți în cazul unui furt. Polițiștii au stabilit că Nicolae B., de 32 de ani și Petea și Ioan L., de 28 de ani, din Apa, au sustras din curtea unei societăți comerciale deșeuri feroase în valoare de aproximativ 1.000 lei., cei doi fiind anchetați acum pentru fapta comisă.

Pentru combaterea actelor de comerț ilicit au acționat miercuri polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare. Au fost ridicate în vederea confiscării 200 kg pepene și aplicate sancțiuni contravenționale de peste 2.000 lei. De asemenea, s-a acționat pe linia respectării normelor de conviețuire socială, a diminuării fenomenului cerșetoriei și vagabondajului, aplicându-se în municipiu amenzi a căror valoare a depășit suma de 10.000 lei.

Echipajele rutiere au continuat și în cursul zilei trecute acțiunile de prevenire a accidentelor grave, 4 șoferi rămânând fără permise și alți 5   alegându-se cu dosare penale.

Unul dintre șoferi, Vasile S., din Negrești Oaș, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier, conducând autoturismul pe DN 19, deși avea o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este anchetat acum pentru conducere pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legală.

Alți trei conducători de vehicule, Vasile S., de 27 de ani, Ferencz I., de 22 de ani și Mircea R., de 26 de ani, au condus fără permise. Doi dintre aceștia conduceau mopede și au fost surprinși de polițiștii Secției 8 Gherța Mică Poliție Rurală, iar cel de-al treilea, deși avea permisul suspendat, conducea autoturismul pe DN 19, în localitatea Decebal.

Și comiterea unei infracțiuni de conducere a unui autovehicul neînmatriculat a fost constată ieri de polițiștii rutieri, Mircea B., de 43 de ani, fiind oprit în trafic, la volanul unui autoturism căruia îi expiraseră numerele provizorii.

Miercuri seara, de la ora 19.00 și până la miezul nopții, un echipaj al Biroului Rutier a acționat din nou în zona centrală a municipiului Satu Mare, în Piața Libertății și străzile adiacente, pentru supravegherea traficului. În acest context au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale. Dimineața însă, polițiștii Biroului Rutier au organizat o altă acțiune, pe linia respectării legalității activităților de taximetrie, constatându-se peste 50 de contravenții, amenzile aplicate depășind valoarea de 4.000 lei. Dintre aceste sancțiuni 10 au fost aplicate șoferilor de taxi ce nu dețineau atestate profesionale, conform prevederilor legale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente