duminică, septembrie 24, 2023
AcasăsusAcțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale și a sacrificării ilegale de animale...

Acțiuni pentru combaterea evaziunii fiscale și a sacrificării ilegale de animale

În această perioadă, premergătoare Sfintelor Sărbători de Paști, polițiștii sătmăreni acționează pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalității transportului de animale vii și produse din carne, respectarea legislației în domeniul sacrificării animalelor, precum și pentru combaterea evaziunii fiscale.  Acțiunea, derulată la nivel național, este coordonată de I.G.P.R.

Polițiștii de ordine publică, de investigare a fraudelor și de poliție rutieră acționează alături de reprezentanți din cadrul Autorității Naționale Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, pentru prevenirea sacrificării mieilor fără respectarea prevederilor legale în domeniu și a identificării transporturilor ilegale de animale.

Sunt efectuate controale în abatoarele, piețele, laboratoarele, târgurile, oboarele și la magazinele din întreg județul, care comercializează animale sacrificate și subproduse din carne, pentru verificarea legalității funcționării acestora, identificarea persoanelor care valorifică ilegal animale și pentru depistarea cărnii provenite din sacrificări ilegale.

Acțiunea vizează și verificarea operațiunilor derulate de societățile comerciale care desfășoară activități de valorificare a cărnii și subproduselor din carne privind respectarea legislației sanitar veterinare.

Polițiștii acționează și pe drumurile publice, la Satu Mare fiind instituite filtre și controlate  autovehicule , pentru a se verifica legalitatea transportului de animale vii și produse din carne.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente