luni, iunie 17, 2024

Acțiuni rutiere

Duminică, în cadrul acțiunilor de control și supraveghere a traficului, polițiștii sătmăreni au surprins doi șoferi ce au comis infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Este cazul unui bărbat de 36 de ani, din județul Bihor, care a condus un moped pe DJ 196 C, în localitatea Sanislău, deși nu deținea permis de conducere. Șoferul a fost depistat în cadrul unor acțiuni rutiere derulate de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petrești în cooperare cu polițiștii de frontieră din Carei.

Ferenc K. este anchetat acum de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Și polițiștii Biroului Rutier au constatat comiterea unei infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Duminică noaptea, după ora 01.00, Anton S., de 24 de ani, a fost depistat conducând autoturismul în municipiul Satu Mare, având o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 Șoferului i-au fost recoltate și probe biologice pentru stabilirea îmbibației de alcool din sânge, pe numele lui întocmindu-se dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală.

Băuturi alcoolice au consumat înainte de a urca la volan și doi șoferi de 33 și 34 de ani, din Satu Mare, valoarea concentrațiilor alcoolice plasându-se sub limita de la care fapta devine infracțiune. În consecință, în cazul acestor conducători auto a fost dispusă măsura suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Tot duminică, în intervalul 19.00 – 22.00, polițiștii Biroului Rutier au acționat în zona centrală a municipiului Satu Mare pentru disciplinarea și responsabilizarea conducătorilor auto cu privire la respectarea normelor rutiere. În acest context a fost sancționat un șofer de 23 de ani, din Turulung, care, în Piața Libertății, efectua întoarceri bruște, manevre prin derapare și accelera ori frâna brusc.  Tânărul a fost amendat cu 500 de lei.

Un alt șofer, de 41 de ani, din Botiz, transporta persoane în regim taxi fără a deține atestat profesional. Mai mult, conducătorul auto a folosit în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră și a transportat pasagerii în picioare, pe geamurile laterale ale autoturismului. Șoferului i-a fost aplicată o amendă de 960 lei, iar pasagerii, un bărbat de 28 de ani și o tânără de 23 de ani, au fost sancționați cu amenzi în cuantum de 200 de lei, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente