sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăsusActivități de prevenire a consumului de droguri

Activități de prevenire a consumului de droguri

La invitația venită din partea a patru eleve de la Colegiul Mihai Eminescu joi, 22 mai 2014, au participat la o activitate de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor reprezentanți ai Poliției și ai Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog.

În sala multimedia a Colegiului s-au întâlnit 37 de elevi, reprezentanți ai  claselor VII-XII, cu specialiști, din cadrul Poliției fiind prezentă inspector Hrihorișan Felicia, iar din partea Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, inspector Câmpan Pușa Beatrix, activitatea fiind coordonată de profesor Horșia Marius și de elevele Radu Alexandra și Țițoc Iulia, cele care sunt de altfel, inițiatoarele unui proiect punctual vizând prevenirea consumului de droguri. Proiectul își propune realizarea unei serii de activități cu tematică antidrog în care să fie implicați elevii școlii, de la realizarea de afișe cu mesaje specifice, a unui film de scurt metraj pe această temă, până la înregistrarea unui imn al proiectului. Înâlnirea cu specialiștii constituie, de asemenea, o activitate importantă în cadrul proiectului ce urmează a fi prezentat într-o competiție de profil la nivel național.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat un film documentar realizat pe baza mărturiilor unor foști consumatori de droguri, după care specialiștii au răspuns la întrebările elevilor, conducându-i totodată pe aceștia spre acele aspecte mai puțin cunoscute publicului larg. Informațiile științifice și juridice au fost completate de exemple practice întâlnite în  activitatea profesională a celor doi specialiști

 prezenți la dezbatere, insistându-se asupra faptului că drogurile ne afectează judecata și implicit ne reduc sau chiar ne anihilează controlul asupra propriului comportament, ajungând, cu timpul să ne pierdem independența și libertatea, valori fundamentale pentru tineri.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente