luni, decembrie 11, 2023
AcasăEconomico-socialLocale smActivități de promovare a meseriei de polițist la Asociația STEA Satu Mare

Activități de promovare a meseriei de polițist la Asociația STEA Satu Mare

Luna iunie a adus copiilor de la Asociația Stea Satu Mare șansa de a descoperi meserii interesante din domeniul forțelor de ordine. Și pentru că profesiile de polițist, jandarm și polițist de frontieră sunt printre cele mai admirate și visate de către cei mici, invitații  s-au numărat chiar din rândul acestora.

Săptămâna 26-30 iunie a.c., a fost dedicată profesiei de polițist și a avut-o ca invitată pe reprezentanta Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, care a prezentat informații despre această meserie și a coordonat efectuarea unui traseu practic aplicativ, adaptat vârstei copiilor, traseu similar celui susținut la proba care evaluează performanțele fizice ale candidaților instituțiilor de învățământ ale MAI.

Mulți dintre copii visează să devină oameni ai legii, să poarte uniformă. Informațiile transmise copiilor în acest context au abordat condițiile esențiale ce trebuie îndeplinite pentru a ajunge să practice aceste meserii: să aibă un comportament ireproșabil; să fie absolvenți, cel puțin de liceu, examenul de bacalaureat reprezentând un prim pas în carieră; să susțină testarea psihologică, probele medicale și evaluarea aptitudinilor fizice etc. 

Tocmai în acest sens, împreună cu beneficiarii asociației, polițiștii  au replicat o probă sportivă, copiii și-au imaginat că se află în fața unei comisii, au trăit intens momentele iar, la final aceștia au fost recompensați cu ,,insigne” de poliție. 

Proiectul “Și EU pot! IMAGINEZ, CRED șiCONSTRUIESC un VIITOR de SUCCES!”, derulat de Asociația Stea oferă copiilor și tinerilor implicați, șansasă descopere diferite meserii iar polițiștii nu puteau să lipsească de la aceste activități, în cadrul cărora pe lângăaspectele privind condițiile de admitere în aceastăinstituție au menționat și importanța privind conduitacivică, morală și a aspectelor motivaționale pentruprofesia de polițist.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente