29.8 C
New York City
miercuri, august 10, 2022
AcasăPoliticaAdio PNL! Ovidiu Silaghi candidat la Colegiul 2 din partea PSD Satu...

Adio PNL! Ovidiu Silaghi candidat la Colegiul 2 din partea PSD Satu Mare

Alegerile pentru un nou parlamentar vor avea loc în 25 mai concomitent cu europarlamentarele. Ovidiu Silaghi a devenit parlamentar în Camera Deputaților în decembrie 2012 după ce a candidat în Colegiul nr. 2 Satu Mare sub sigla USL.

Colegiul nr. 2 avea în componență 20 de secții de votare din municipiul Satu Mare și secțiile de votare din comunele Apa, Culcu, Medieșu Aurit, Odoreu, Păulești, Valea Vinului și Viile Satu Mare.

”Am început împreună și am avut succes în județul Satu Mare. Puteam să avem decizia de a merge separat, fiecare partid, însă am decis și mă bucur foarte tare că vom avea un candidat comun, domnul Ovidiu Silaghi va fi susținut de către toate partidele care au format USL-ul.
I-am rugat pe colegii mei de la PSD să înțeleagă că acest sacrificiu pe care îl cer, de a avea candidat comun, care să nu fie de la PSD, se referă la ceva mai important decât un colegiu de deputat, se referă la un mesaj pe care îl dăm întregii țări, acela că putem fi uniți, așa cum am fost în USL tot timpul, mai ales la faptul că în 2016 aici la Satu Mare vom fi din nou uniți ca să câștigăm. Altfel, prin sistemul de vot cu un singur tur întotdeauna primarul municipiului și președintele CJ vor reveni UDMR-ului”, a spus Ponta.

Ovidiu Silaghi, a plecat din PNL. Președintele organizației județene a PNL Satu Mare s-a înscris în PSD. Anunțul a fost făcut chiar de premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Negrești-Oaș. Acesta fiind suparat pe PNL pentru ca nu s-a aflat pe un loc eligibil pentru a candida la europarlamentare. Lista fiind deschisa de europarlamentarul Norica Nicolai, care se afla pe prima pozitie, fiind sustinuta in totalitate de organizatiile judetene si centrale ale PNL-ului.

In acest Colegiu 2 pe listele PSD Satu Mare lupta se da in spatele cortinei, dar se pare ca, deja s-a stabilit candidatul. Este vorba de fostul președinte al organizației județene de tineret a PSD Satu Mare, Ciprian Ardelean. Din interiorul partidului au mai dorit să candideze actualul director APIA Satu Mare, Gabriel Leș și fostul senator, acum director al Direcției Silvice Satu Mare, Sever Șter.

Lupta pentru prima pozitie are o MIZA foarte mare, Ovidiu Silaghi are sanse reale de a castiga din nou acest colegiu, daca jocurile de culise vor fii facute ca la carte. Colegiul 2 de deputat de Satu Mare a fost eliberat de liberalul  Silaghi, în schimbul continuării mandatului de europarlamentar preluat de la Cristian Bușoi.

Mandatele în cele zece colegii au fost câștigate în 2012 de PSD – patru mandate, PNL – patru și PC – două, toate însă sub sigla USL.

In urma cu cateva saptamani acesta a fost intrebat daca este adevarat ca negociaza cu PSD-ul pentru un loc eligibil la Colegiul 2, Ovidiu Silaghi nu a vrut sa isi exprime opinia cu privire la posibila lui candidatura.

Alegerile parțiale pentru locurile vacante din Parlament, vor fi simultane cu europarlamentarele în zece colegii din județele Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Timiș, Satu Mare, precum și în București.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente