Acasă Economico-social Locale sm Adrian Cozma a câștigat președinția organizației județene a PNL Satu Mare

Adrian Cozma a câștigat președinția organizației județene a PNL Satu Mare

Azi, începând cu ora 11:00, în sala mare de evenimente a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul reședință de județ, a avut loc ședința Consiliului de Coordonare Județean PNL Satu Mare. În cadrul ședinței a fost ales președintele organizației județene și membrii Biroului Politic Judetean PNL Satu Mare.

Evenimentul a fost unul de mare importanță, conducerea centrală a Partidului Național Liberal și membrii marcanți fiind astăzi prezenți la Satu Mare. Au participat: președintele PNL – Ludovic Orban; prim-ministrul României – Florin Cîțu: ministrul Apărării Naționale – Nicolae Ionel Ciucă; ministrul Afacerilor Interne – Lucian Bode; președintele Consiliului Județean Bihor – Ilie Bolojan; secretarul  general al PNL Robert Sighiartău; președintele Consiliului Județean Maramures – Ionel Bogdan; deputatul PNL Alba – Florin Roman.

Întâlnirea a fost prezidată de președintele interimar al organizației județene PNL Satu Mare, Adrian Cozma, deputatul fiind totodată și candidat la șefia organizației. Alături de acesta au mai candidat Silviu Zetea, Ștefan Csordas, Carmen Dobra și Gheorghe Mihoc.

Alegerile de astăzi contează și în lupta pentru șefia PNL dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, prim ministrul României fiind susținut de Adrian Cozma și aliații săi, în timp ce actualul președinte PNL este susținut de Ștefan Csordaș și grupul său.

Rând pe rând, invitații au rostit alocuțiuni în care și-au exprimat susțierea pentru candidații de la județene și șefia națională a partidului. Șefii partidului, Florin Cîțu și Ludovic Orban, s-au “înțepat” reciproc pe baza declarațiilor de presa anterioare.

Florin Cîțu a vorbit despre susținerea pe care i-o acordă candidatului Adrian Cozma, afirmând că este una dintre primele persoane care a venit alături de el după ce și-a anuntat candidatura la conducerea PNL, cât și despre lupta ce se dă în interiorul partidului pentru functia de președinte.

“(…) Nu avem jucători individuali, nu avem vedete. Noi suntem o echipă și doar în echipă vom putea să modernizăm România. (…) Noi suntem în politică pentru a crea o viața mai bună cetățenilor”, a spus printre altele, Florin Cîțu.


“Eu nu am venit să vă spun cu cine să votați. Dumneavoastră sunteți cei care trebuie să decideti cine va conduce în următorii patru ani de zile organizația dumneavoastră” a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai subliniat că Guvernul este emanația PNL și nu invers. În continuare i-a numit pe câțiva primari sătmăreni pe care îi cunoaște foarte bine și le apreciază activitatea. Apoi a făcut apel la delegații ce vor participa la congresul din 25 septembrie să voteze după cuviință, nu după preferințele președintelui organizației.

Florin Roman s-a declarat îngrijorat de lupta internă ce se duce în cadrul partidului și a făcut mai multe referiri la Ludovic Orban, în timp ce și-a declarat sustinerea față de Florin Cîtu. Acesta a declarat că până acum a fost obișnuit să se lupte cu PSD, nu cu propri colegi. Totodată a spus că nu a mai cunoscut un președinte PNL care să piardă atâtea voturi și să nu facă un pas în spate.

“Vreau un președinte unificator, nu unul care să ne dezbine. Eu îl susțin pe Florin Cîtu”, a conchis Roman.

Nicolae Ciucă și-a exprimat bucuria revenirii la Satu Mare, despre care a spus că se datorează susținerii candidaturii lui Florin Cîtu și a lui Adrian Cozma.

“Privindu-l pe Adi, văd cât tinerețe și vigoare exprimă. (…) Cred că este momentul să lăsăm deoparte vorbele și să asumăm tot ceea ce promite PNL în fapte”,
a conchis Nicolae Ciucă.

Ilie Bolojan fost scurt și a spus câteva cuvinte despre performanța politică, despre care a spus că la Satu Mare nu se face ușor și a urat succes organizației județene PNL Satu Mare.

Robert Sighiartău și-a exprimat bucuria reîntoarcerii la Satu Mare și a spus că organizația sătmăreană a recunoscut. A vorbit și despre organizația locală, care în opinia sa, își dorește să devină primul partid din Satu Mare.

“La București, Satu Mare nu a avut niciodată un reprezentant cum este Adi Cozma. Acesta este motivul pentru care am venit să il susțin: pentru că vrea să fie pe primul loc”, a transmis Robert Sighiartău.

“(…) Misiunea noastră este de a face din PNL cea mai mare forță politică din Satu Mare și din România. Este un proiect ambițios care are nevoie de multă muncă”, a spus printre altele, ministrul Lucian Bode.

După discursurile invitaților, a fost supus aprobării raportul de activitate al președintelui interimar Adrian Cozma. Au fost înregistrate 3 abțineri, un vot impotrivă iar restul voturilor au fost pentru.

A urmat apoi discursul candidaților. Cu excepția doamnei Carmen Dobra, toți ceilalți candidați și-au prezentat activitatea din partid și din sfera în care profesează. Silviu Zetea s-a retras din cursă, anunțul fiind făcut chiar de acesta. Zetea și-a exprimat susținerea față de candidatul Ștefan Csordaș.

După finalizarea procesului de votare, Adrian Cozma a ieșit câștigător cu 283 voturi.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente