joi, mai 30, 2024
AcasăsusAdrian Cozma: Alianța pentru Satu Mare se face, cu sau fără președintele...

Adrian Cozma: Alianța pentru Satu Mare se face, cu sau fără președintele PSD!

Dorind să clarifice situația confuză de după negocierile din ultima săptămână de la București, cu zvonistică și răsturnări de situație demne de piesa ”O noapte furtunoasă” a lui Caragiale, președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, a prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, un scurt rezumat al discuțiilor și faza în care suntem acum.

Întrezărind șanse reale pentru a câștiga conducerea ”județelor-problemă” Satu Mare și Mureș, co-președinții Alianței PSD – PNL la nivel național, Marcel Ciolacu, respectiv Nicolae Ciucă, au comandat două sondaje realizate în paralel de două firme diferite la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a stabili candidați comuni susținuți de ambele partide în cele două județe.

Potrivit declarațiilor lui Adrian Cozma, el ar fi câștigat detașat sondajul realizat de ambele firme la Satu Mare, la o diferență de 11 procente în fața contracandidatului său din partea PSD, Mircea Govor.

În principiu, conducerile naționale ale celor două partide s-au înțeles ca, pe baza rezultatelor sondajelor, candidat unic la Satu Mare să fie din partea PNL, iar în Mureș din partea PSD.

Doar că președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, ar fi refuzat să accepte această situație și insistă să candideze și el, separat, adică, practic, respinge ideea unei alianțe PSD – PNL la nivel de județ Satu Mare, fiind susținut în această inițiativă și de secretarul general al PSD la nivel național, Paul Stănescu cel care a declarat la începutul acestei săptămâni că o asemenea alianță ar putea fi interpretată ca un ”front anti-UDMR” și că ar fi nepotrivită în Europa anului 2024.

Între timp, premierul Ciolacu a plecat într-un turneu de trei zile în țările arabe, iar lucrurile au rămas în coadă de pește.

”Deocamdată, decizia Coaliției este că la Satu Mare se face alianță. Tot deocamdată domnul președinte al PSD Satu Mare nu dorește aceasta alianță, nu știu cum va gestiona situația asta, pentru că e ordin de la conducerea centrală. El dorește, ca o concluzie personala, să favorizeze victoria UDMR. Noi ne dorim o alianță pentru Satu Mare, nu împotriva cuiva. Încă rămâne deschisă varianta unei alianțe, nu eu am hotărât, eu am spus doar că mi-o doresc, dar domnul președinte al PSD se pare că nu și-o dorește” – a declarat Adrian Cozma.

”Alianță pentru Satu Mare se va face, cu sau fără președintele PSD” – a completat acesta.

În ceea ce privește un eventual candidat susținut pentru Primăria Satu Mare, Adrian Cozma a precizat că dorește să rămână consecvent.

”În 2020 am spus ca vreau alianță, în 2024 vă spun că fac alianță. Rămân consecvent si spun că nu vreau sa divizez voturile. Vreau ca la Primăria Satu Mare să câștige cel mai bun dintre cei pe care îi vom susține, că va fi de la PSD  sau de la USR, rămâne de văzut. Există șanse reale ca PNL să nu lanseze pe nimeni la Primăria Municipiului Satu Mare, nu vreau să trimit pe cineva în campanie doar ca să obțină 14-15%, doar ca să îl favorizeze aceste procente pe primarul actual al UDMR” – a încheiat președintele PNL.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente