marți, iunie 6, 2023
AcasăEconomico-socialAdrian Cozma cere demisia președintelui ASF și comisie de anchetă după ce...

Adrian Cozma cere demisia președintelui ASF și comisie de anchetă după ce prețul polițelor RCA s-a triplat

Biroul Executiv al Partidului Național Liberal – PNL, s-a întrunit într-o nouă ședință. Discuțiile au devenit extrem de tensionate după ce vicepreședintele Partidului Național Liberal, Adrian Cozma, a acuzat partidul că nu face nimic pentru a stopa creșterea polițelor RCA, în ciuda faptului că șeful ASF, Nicu Marcu, este pus acolo la propunerea PNL.

Adrian Cozma a solicitat demisia președintelui ASF și audierea acestuia în Parlament, după ce prețul polițelor s-a triplat. Totodată, vicepreședintele Cozma, dorește instituirea unei comisii de anchete în contextul în care există informații conform cărora companiile de asigurari s-au înțeles să crească prețul asigurărilor RCA.

La un autocamion, de exemplu, prețul RCA în septembrie 2021 era 5.950, iar acum este 18.000 lei. 

Nu în ultimul rând, Adrian Cozma a propus înființarea unei societăți de asigurari de stat EXIM – ASIGURARI.

Potrivit jurnaliștilor de la https://www.stiripesurse.ro/ propunerii lui Cozma s-a opus chiar liderul Florin Cîțu, care a spus că este de ajuns o simplă audiere în Parlament pentru a lămuri problema.

”PNL trebuie sa aibă grijă de societățile românești. Acum vorbim de transportatori, o componentă esențială a economiei. Prețul transportului influențează direct prețul mărfurilor la raft”, a declarat pentru Jurnalul de Satu Mare, Adrian Cozma.

ASF supraveghează piața asigurărilor din România


ASF avea obligația de a interveni atunci când nivelul tarifelor pentru RCA a explodat. În domeniul transporturilor, cel mai dinamic sector din economia privată are cel mai mult de suferit, și aici vă dau un exemplu: polița pentru un autocamion care face curse internaționale, în septembrie a fost 5.950 lei, iar acum este între 15 și 18.000 lei.

În toată aceasta perioadă nu am văzut o intervenție concretă comunicată public din partea ASF. ASF este o structură politizată excesiv, ca și alte instituții unde ar trebui sa primeze profesionalismul și interesul economiei naționale.
Este inadmisibil ca sub privirile noastre și ale ASF, să vedem cum firmele românești sunt la limita falimentului.


Eu am așteptări de la un organism ca ASF să supravegheze în mod real piața și să vină cu soluții concrete. Nu putem accepta ca aceștia să se comporte ca niște analiști care vin să ne spună ce nu se poate”, a mai adăugat Adrian Cozma, vicepreședintele PNL.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente