duminică, decembrie 3, 2023
AcasăEconomico-socialAdrian Cozma intervine în scandaul Blue Air: Nu pot să nu calific...

Adrian Cozma intervine în scandaul Blue Air: Nu pot să nu calific drept incompetentă această acțiune a ministrului Mediului

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a taxat dur decizia Ministerului Mediului de a bloca conturile companiei Blue Air și cere demisia ministrului Tanczos Barna.

Nu în ultimul rând, Cozma este de părere că prin această măsură, ministrul de etnie maghiară ar face ”jocurile” companiei maghiare Wizz Air. Blocarea neanunțată a conturilor bancare a companiei Blue Air, cea mai mare companie aeriană privată românească, ajunge și în coaliția de guvernare, Adrian Cozma, vicepreședinte al Partidului Național Liberal, având o reacție dură la adresa ministrului de la Mediu.

„E inadmisibil ca mii de români care merg la serviciu, își duc copiii la școală sau poate merg la tratamente, să aștepte ore în șir din cauza incompetenței ministrului Mediului. (…) Se știa deja de câteva săptămâni că urmează să fie blocate conturilor, domnul Barna trebuia să discute cu prim-ministrul, să anunțe public ce urmează să se întâmple pentru că, chiar dacă e o companie privată, vorbim de un serviciu public de interes național și internațional. Este logic ca atunci când blochezi conturile compania nu o să mai poată alimenta, nu o să-și mai poată plăti anumite taxe fiindcă are conturile blocate și e firec că nu mai poate zbura”, a precizat Adrian Cozma în timpul unei intervenții telefonice la B1TV.

În contextul în care procedura de executare silită inițiată de Administrația Fondului de Mediu a demarat în urmă cu 4 luni, dar nici un reprezentant al Ministerului Mediului nu i-a avertizat în timp util pe clienții companiei Blue Air de iminența blocării conturilor, Adrian Cozma cere demisia ministrului Tanczos Barna.

„Eu nu vreau să dau crezare unor discuții apărute, dar faptul că Wizz Air, o companie maghiară de la Budapesta ar trebui să preia zboruri, mă duce cu gândul și mă determină să îmi pun niște semne de întrebare. Nu pot să nu calific drept incompetentă această acțiune a ministrului Mediului. Domnul ministru de mult ar fi trebui să își dea demisia. Îi cer demisia, am mai făcut lucrul acesta”, a mai adăugat Adrian Cozma.

Reamintim că blocarea conturilor companiei Blue Air este consecința unor datorii de peste 28 de milioane de lei, pe care compania le are către Administrația Fondului de Mediu.

Până marți, în jurul orei 23:00, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară.

Pentru românii aflați în afara granițelor, afectați de suspendarea zborurilor, a fost activată o linie telefonică (0040751084537) şi a fost pusă la dispoziţie o adresă de email ([email protected]). De asemenea, ei pot contacta cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente