marți, iulie 16, 2024
AcasăEconomico-socialRomânii afectați de anularea zborurilor Blue Air pot solicita ajutor autorităților române

Românii afectați de anularea zborurilor Blue Air pot solicita ajutor autorităților române


Românii din afara granițelor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air pot solicita spijin autorităților române apelând acest număr de telefon: + 𝟒𝟎𝟕𝟓𝟏 𝟎𝟖𝟒 𝟓𝟑7.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului, pentru a urgenta rezolvarea situației cetățenilor români afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air.  Nicolae Ciucă a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi din afara granițelor. Românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele României în străinătate și la numărul de telefon +𝟒𝟎𝟕𝟓𝟏 𝟎𝟖𝟒 𝟓𝟑𝟕, activat în această seară, se arată într-un comunicat emis de 

După centralizarea datelor, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare aducerii în țară a românilor aflați peste graniță.

Aproximativ 3.000 de cetățeni români sunt blocați pe aeroporturi din cauza suspendării zborurilor Blue Air. Aceștia nu vor plăti costul repatrierii, fiind suportat de statul român.

CONTEXT

Compania Blue Air a suspendat toate zborurile care pleacă din România, începând cu data de 6 septembrie 2022 și până luni, 12 septembrie 2022, în urma unor popriri făcute pe conturile companiei de către Ministerul Mediului. Anterior compania a fost amendată cu 2 milioane de euro de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor în urma anulării a peste 11.000 de zboruri, în perioada 30 aprilie 2021 – 30 aprilie 2022. 

Totodată autoritățile responsabile au obligat compania să returneze banii clienților în cel mult zece zile pentru toate zborurile anulate.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente