sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareAdrian Cozma: Managementul pe care îl are Consiliul Județean este unul defectuos....

Adrian Cozma: Managementul pe care îl are Consiliul Județean este unul defectuos. Trebuie tăiat în carne vie

Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a făcut noi declarații acide la adresa conducerii Consiliului Județean Satu Mare – CJSM, într-un răspuns oferit la o întrebare adresată de un reprezentat al presei cu referire la cazul Ciprian Tișea.

În urma demisiei de onoare a consilierului vicepreşedintelui CJSM, Oliviu Buzgău – PSD, Adrian Cozma a subliniat atitudinea ostilă pe care șeful Consiliului Județean o are față de partenerii din guvernarea locală.

“Am văzut un lucru, nu au vicepreşedinţii atribuţii. Această umilinţă, şi nu vreau să apăr PSD-ul, dar e o umilinţă la adresa partenerilor români. Să nu ai de 6 luni atribuţii… Dacă vicepreşedinţii Consiliului Judeţean nu au atribuţii, ce să facă consilierii? Aceasta este imaginea clară a relaţiei şi a modului în care UDMR înţelege să colaboreze cu partidele. Noi am luat o decizie în august. Niciun partid nu a plecat de la putere, eu nu am vrut să mă întrebaţi ce am făcut acolo, am stat un an jumate am văzut că nu funcţionează, plecăm acasă şi mai vedem în 2024. Domnule preşedinte, mai lasă şi pe alţii că am văzut că în 8 ani ne-aţi dus de gard”, a spus Adrian Cozma.

Cozma a mers chiar mai departe, pe un ton incisiv, și a afirmat că trebuie regândit tot aparatul Consiliului Județean.

“La Consiliul Judeţean trebuie regândit tot, conform Codului Adminsitrativ. Acolo nu se face treabă. În foarte multe instituţii subordonate lucrurile merg prost şi din rău în mai rău. Este nevoie de o regândire a întregului aparat şi trebuie tăiat în carne vie”, a mai spus liderul PNL.

Pentru a-și susține afirmațiile, pentru a elimina impresia că ele sunt doar atacuri electorale, Cozma a dat mai multe exemple palpabile și reale de erori majore comise de conducerea CJSM.

“Este nevoie de o cu totul altă abordare la Consiliul Judeţean. Direcţia în care se îndreaptă Consiliul Judeţean şi managementul pe care îl are Consiliul Judeţean este unul defectuos. Roade nu a dat în ultimii ani. Vă dau nişte rateuri de răsunet ale Consiliului Judeţean. Este inadmisibil să pierzi finanţare pe fonduri europene, este vorba despre proiectul RO-HU pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare. Am făcut adresă şi am primit de la ministrul Cseke următorul răspuns: Consiliul Judeţean Satu Mare a renunţat la acel proiect invocând procedura stufoasă şi războiul din Ucriana. Este inadmisibil să spui: nu vreau să mă ocup de un proiect pentru că este prea complicat. Este mai uşor să mergi cu mâna intinsă să soliciţi 120 de milioane de la CNI. E şi asta o realizare. Dar de ce nu suntem în stare să atragem finanţări europene?”, a precizat Cozma.

Deputatul a spus cu această ocazie că președintele Pataki ar trebui să fie preocupat să rezolve şi problema câinilor fără stăpân, de exemplu.

“Este o problemă pe care preşedintele CJ ar trebui să o rezolve. S-au oferit primari să dea teren într-o anumită comună. Nu este interes. Va trebui să moară şi în Satu Mare, Doamne fereşte, cineva sau să fie sfâşiat de câini ca să realizăm că Consiliul Judeţean are rolul de a gestiona problemele din judeţ?”, a conchis Cozma.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente