sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăEconomico-socialAdrian Cozma obține o primă victorie pentru oamenii de la sate. La...

Adrian Cozma obține o primă victorie pentru oamenii de la sate. La propunerea sa, Legea Porcului primește aviz negativ în Comisia pentru Apărare

Noua lege a porcului care le interzice țăranilor români să crească mai mult de cinci porci în propria lor gospodărie, format validat deja de Senatul României, a ajuns astăzi în Comisia pentru Apărare din Camera Deputaților. Deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma, a propus aviz negativ, reprezentanții UDMR fiind singurii care au votat împotriva propunerii făcute de Adrian Cozma. Printre ei, desigur și deputații UDMR de Satu Mare, Magyar Lorand( vicepreședintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților) şi Nagy Szabolcs, grupul UDMR fiind inițiatorul legii.

”Creșterea porcilor în gospodării nu trebuie îngrădită în niciun fel. Porcul de Crăciun din rase autohtone produs de gospodăria țărănească va deveni o palidă amintire dacă nu facem o lege care să dea posibilitate fermierilor să crească porci. Sigur, respectând normele sanitar-veterinare.

Să nu uităm că importurile de carne de porc au ajuns la un nivel foarte ridicat, iar această producție vine tot din Uniunea Europeană. Noi trebuie să sprijinim producția internă și fermele de familie”, transmite deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

Reamintim faptul că noua lege a porcului limitează țăranii români să crească în gospodării maximum cinci porci pe care să nu-i mai hrănească și cu lături provenite din resturile alimentare. Nici creșterea scroafelor și a vierilor pentru reproducție nu mai este agreată de senatori. Cei care doresc să să crească porci pentru consum propriu, trebuie să cumpere de la fermele autorizate.

Așs cum spunea deputatul Adrian Cozma, aceasta este o primă victorie, fiindcă această propunere legislativă va ajunge în Camera Deputaților care este for decizional.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente