duminică, februarie 25, 2024
AcasăPoliticaLocalAdrian Cozma: Parcarea subterană, o demonstrație năucitoare de incompetență și abuzuri ale...

Adrian Cozma: Parcarea subterană, o demonstrație năucitoare de incompetență și abuzuri ale administrației locale

Deputatul PNL, Adrian Cozma, a susținut o conferință de presă în care a dezvăluit noi detalii despre proiectul parcării subterane care ar fi urmat să se construiască în centrul municipiului Satu Mare. Potrivit acestuia, Primăria ar fi cheltuit suma de 80.000 de euro numai pentru anumite documentații.

„Parcurgerea documentației de atribuire a investiției ”parcare subterană în Piața Libertății” m-a făcut să observ că aceasta nu este doar un moft costisitor plătit de sătmăreni, amicilor distinsului nostru edil, ci și o demonstrație năucitoare de incompetență și abuzuri ale administrației locale”, a spus Cozma precizând că aproximativ 400.000 lei (80.000 euro), a plătit Primăria pentru documentație (studii de prognoze, fundamnetare concesiune, documentații de atribuire, eliberare PUZ etc).

„În câte situații am fost păcăliți cu cheltuieli inutile, despre care nici distinșii noștri consilieri, pe care cetățenii i-au trimis acolo să vegheze la cheltuirea banilor, nu au aflat? Când citesc, ”STUDII DE PROGNOZE IN ZONELE CONSTRUITE PROTEJATE”, mă înfior și mă gândesc că domnul Barna Tanczos pregătește o ofensivă asupra ciorilor din Grădina Romei, dar nu, atunci când citim codul CPV, cu nr. 71621000-7, vedem că este vorba despre Servicii de analiză sau consultanţă tehnică. Ce ascunde aparatul primăriei cu această lipsă de transparență? se întreabă retoric deputatul Adrian Cozma.

Deputatul a mai precizat că data emiterii documentațiilor pentru realizarea caietului de sarcini este anterioară achiziției pentru realizarea acestor expertize și studii, aspect ce reiese din documentele de atribuire identificate pe portalurile publice.

„Dacă achiziția documentației pentru realizarea caietului de sarcini a concesionării parcării, s-a făcut în 2021, iar documentele au fost realizate în 2020, cine le-a plătit, pentru că acei specialiști au fost plătiți? Răspunsul pare simplu, o firmă interesată să câștige licitația”, a mai spus Adrian Cozma.

Deputatul susține în continuare că parcarea a fost proiectată pentru a deservi unei societăți finanțată din banii Guvernului Maghiar.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente