Acasă Politica National Adrian Cozma: Profilul premierului trebuie să rezulte din discuțiile purtate de cei...

Adrian Cozma: Profilul premierului trebuie să rezulte din discuțiile purtate de cei trei posibili parteneri

Profilul premierului se va contura în urma discuțiilor purtate de cei trei posibili parteneri: PNL, PSD, UDMR și abia apoi se poate veni cu o propunere, a declarat vicepreședintele PNL, Adrian Cozma, la Digi24.

”În ceea ce privește numele premierului, sigur că va avea loc o ședință și vom hotărî acest lucru. Important este ca acea persoană să fie agreată în urma negocierilor. De aceea nici nu am început negocierile cu numele de premier ca mai apoi să avem discuții pe această temă. În urma discuțiilor avute între cei trei factori politici, profilul premierului trebuie să rezulte de acolo și abia atunci vom veni cu premierul propus de majoritatea care s-a conturat”, precizat deputatul de Satu Mare în cadrul emisiunii Studio Politic.

Referitor la alianța cu PSD și efectele pe care le poate produce aceasta, Adrian Cozma a precizat că era mai potrivită o alianță cu USR, însă că deocamdată aceasta nu este posibilă iar pentru binele românilor liberalii trebuie să treacă peste orice ambiție politică.

”Eu mereu am spus că trebuie să lăsăm la o parte ambițiile. Evident că era în spiritul normalității și politic era mult mai bine, era mult mai compatibil, compatibilitate doctrinară ca să spun așa cu USR-ul dar am explicat de ce nu este posibilă și situațiile care au precedat. Noi i-am atenționat pe cei de la USR să nu intre într-o asemenea gâlceavă prin demiterea Guvernului pentru că nu va da bine și uite că am ajuns în situația aceasta. Plus că atitudinea pe care au avut-o miniștrii USR în Guvernul Cîțu nu a fost potrivită. (…) Noi in ședința de BPN nu am hotărât că gata, mergem cu PSD. Doar discutăm pe un program, discutăm pe ministere, discutăm pe structura Guvernului să vedem dacă putem compatibiliza ceva urgent ca să avem un Guvern stabil. Rămân deschise discuțiile și cu USR, evident, dar e nevoie de o cu totul altă abordare din partea USR”, a mai precizat deputatul PNL Adrian Cozma.

- Advertisment -

Cele mai populare

Voluntarii ISU Satu Mare salvează vieti și prin donarea de sânge

Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day - IVD) este sărbătorită, în fiecare an, la data 5 de...

Avansări în grad la ISU Someș

De Ziua Națională a României, în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă - ISU “Someș” Satu Mare, au...

Un sătmărean dorește să doteze 10 pârtii de schi cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități. Are nevoie de ajutorul nostru

Cel mai curajos proiect al momentului, destinat persoanelor cu dizabilități, este mișcarea prin care se dorește accesibilizarea sportului...

A căzut prima zăpadă în județul Satu Mare

Serviciul Public Județean - SPJ Salvamont Satu Mare anunță că în județul Satu Mare a căzut prima zăpadă....

Comentarii recente